DEČKO ŽIVI NAJLJEPŠE DANE

Srbi 'predstavili' 17-godišnjaka, a Zvezdi stiže odšteta kakva nije viđena

15.10.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Mladi veznjak Crvene zvezde Andrija Maksimović zaludio je nogometnu javnost, kako u Srbiji, tako i u Europi. Mnogi velikani iskazali su interes, popis klubova je impresivaa, a najkonkretnija je dortmundska Borussia

Andrija Maksimović velika je budućnost srpskog nogometa. Talentirani 17-godišnjak živi svoj san posljednjih tjedana. Redom je debitirao u vječitom derbiju, Ligi prvaka, a zatim i u reprezentaciji Srbije. Jer Piksi Stojković dao mu je 20-ak minuta u pobjedi nad Švicarskom.

Maksimović trenutno slovi za najvećeg talenta srpskog nogometa. I nije ni čudo što ga u ovoj zemlji već dižu u zvijezde, a da ima ono 'nešto', dokaz je i što na vrata Crvene zvezde kucaju brojni velikani.

Sama imena klubova koji pokazuju interes za mladog veznjaka jasan su dokaz o kakvom talentu se radi. Tu su Juventus, Manchester City, Liverpool...

Međutim, trenutno je najkonkretnija Borussia iz Dortmunda. Žuto-crni su još ljetos pokušali dovesti Maksimovića u svoje redove, ali ponuda od deset milijuna eura glatko je odbijena.

Ipak, kako navodi dobro obaviješteni novinar Sky Sportsa, Florian Plettenberg, Borussia će i sljedećeg ljeta pokušati dovesti Zvezdinog 'klinca'.

Beogradski klub postavio je minimalnu cijenu od 15 milijuna, a klubu iz Dortmunda očigledno to nije previše. Iako je za očekivati da bi Maksimoviću, nastavi li se ovako razvijati, cijena mogla još ići 'gore'.

Najveći transfer koji je Zvezda napravila jest 13 milijuna eura. Naime, toliko je Real Zaragoza 2001. godine izdvojila za Gorana Drulića.

Dejan Stanković je 1998. godine otišao u Lazio za 12.4 milijuna eura, a po 12 milijuna eura koštali su Nemanja Radonjić (Marseille - 2018.), te Darko Pančev (Inter - 1992.).