NADOMaK TRIPLE-DOUBLEA

Srbija ispucala frustracije na Portoriku; Jokić dominirao u uvjerljivoj pobjedi

31.07.2024 u 20:08

Bionic
Reading

Srpski košarkaši razbili su Portoriko u svojoj drugoj utakmici na Olimpijskim igrama. Nakon poraza od SAD-a, Srbija je sa 107:66 pomela današnjeg suparnika, a posebno je blistao Nikola Jokić

Muška košarkaška reprezentacija Srbije s uvjerljivih je 107:66 pobijedila Portoriko u svom drugom nastupu u skupini C na olimpijskom turniru čija se prva faza odigrava u Lilleu.

Briljirao je trostruki MVP NBA lige, centar Nikola Jokić, koji je za 23 minute došao nadomak 'triple-double' učinka ubacivši 14 poena uz 15 skokova i devet asistencija.

Filip Petrušev postigao je 15 poena i imao devet skokova, a po 13 su ubacili Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić. U momčadi Svetislava Pešića bila su sedmorica igrača sa dvoznamenkastim brojem poena. Strijelce Portorika predvodio je Christopher Ortiz s 19, a jedini s dvoznamenkastim učinkom uz njega bio je Ismael Romero s 10 poena.

Od 21 sat će igrati reprezentacije SAD-a i Južnog Sudana. Na vrhu ljestvice privremeno je Srbija s učinkom 1:1, ispred SAD-a i Južnog Sudana koji imaju 1:0, dok je Portoriko današanjim porazom i s učinkom 0:2 vjerojatno izgubio izglede za plasman u četvrtfinale.