sve je spremno

Srpski mediji upozoravaju pred Ligu prvaka: Obilježje Hajduka bila bi provokacija

17.09.2024 u 12:01

Bionic
Reading

Nogometaši Crvene zvezde u četvrtak od 18:45 sati dočekuju Benficu u utakmici prvog kola Lige prvaka.

Srpski mediji navode da se na stadionu Rajka Mitića očekuje dolazak oko 2500 navijača Benfice, a među njima bi moglo biti i pripadnika splitske Torcide.

Torcida i No Name Boys, navijačka skupina Benfice, već godinama njeguju prijateljske odnose te često zajedno navijaju. Nedavno su Portugalci posjetili Zagreb kako bi podržali Torcidu u teškim trenucima za Hajduk. Tijekom derbija protiv Dinama razvili su koreografiju u drugom poluvremenu, izražavajući prijateljstvo. Istaknuli su natpis 'e pluribus unum', moto koji se nalazi i na grbu Benfice, a znači 'z mnogih, jedno'.

Zajednički su i prekinuli derbi kada su bakljama zasuli teren, pri čemu su neke baklje dospjele do centra igrališta. Zbog toga je utakmica prekinuta na desetak minuta, a sudac Igor Pajač produžio je drugo poluvrijeme za 13 minuta. Hajduk je na kraju pobijedio Dinamo 1:0, a jedini gol postigao je Marko Livaja na asistenciju Dominika Prpića.

  • +31
Dinamo - Hajduk, (13.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Srpski mediji pišu kako će se poduzeti ozbiljne mjere kako bi se spriječio dolazak Hajdukovih navijača na stadion u Beogradu.

'Iako je neizvjesno hoće li se neki pojedinac uspjeti provući u grupi portugalskih navijača do Marakane, sigurno je da neće biti dozvoljeno unošenje zastava Torcide ili Hajduka, a provodit će se i detaljni pretresi', navodi sportklub.n1info.rs.

Dodaju kako ova mjera nije ograničavanje ljudskih i sportskih prava, već sigurnosna mjera kako bi se spriječili mogući incidenti.

'Obilježja Hajduka bila bi jasna provokacija koja bi mogla izazvati nerede', stoji u izvještaju.