i to s pravom

Srpski nogometaš Luka Jović žali za danima kada je igrao u paru s hrvatskim reprezentativcem Antom Rebićem

09.02.2021 u 08:02

Bionic
Reading

Mladi srpski nogometaš, trenutačno napadač Eintrachta, Luka Jović, ove se zime vratio u Frankfurt. Doduše, samo na posudbu, odnosno s namjerom da 'oživi' karijeru

Kao i mnogi igrači koji su zabljesnuli u manjem klubu, tako se i Luki Joviću dogodio poziv madridskog Reala.

Bilo je to u ljeto 2019. godine, nakon odlične sezone u Eintrachtu, u kojoj je zabio 17 bundesligaških golova te briljirao u tandemu s hrvatskim napadačem Antom Rebićem.

Zabijao je i Rebić te godine, ali češće je bio asistent Joviću, što je srpskog nogometaša, tada još 22-godišnjaka, lansiralo među zvijezde. Čak je i Zinedine Zidane bio impresioniran, pa je Real platio Eintrachtu 60 milijuna eura odštete.

Međutim, promjena sredine, mladost i potrebno za vrijeme za adaptaciju, utjecali su na Jovića, koji se u 'kraljevskom klubu' baš i nije naigrao. A i ono malo prigoda što je dobivao, slabo je koristio.

Kako je nastupila financijska kriza, koja se osjeti i u Realu, investiciju od 60 milijuna eura, trebalo je oživjeti, pa je Jović ove zime stigao u Frankfurt, poznatu mu sredinu. Istina, niti sada ne igra koliko bi želio, ali zato je u zadnjih pet utakmica dobivao po 25 minuta u prosjeku, što mu je bilo dovoljno da zabije već tri gola.

A toliko ih nije zabio u Realu u sezoni i pol, koliko je nosio Realov dres.

Ante Rebić pak, nakon te sezone u Eintrachtu, odnosno u ljeto 2019. godine prešao je u Milan. Ni njemu na početku nije išlo, ali od zime 2020. godine, to jest od dolaska Zlatana Ibrahimovića, i Rebić je procvjetao.

Možda Jović u Rebiću treba ono što je Ibrahimović donio Rebiću, jer u razgovoru za Bild, srpski je nogometaš biranim riječima govorio o hrvatskom reprezentativcu.

'Nedostaje mi Ante Rebić, naravno. Bilo je to sjajno vrijeme koje smo proveli zajedno, postigli smo nešto veliko i povijesno za klub. Ali sada su ovdje i drugi igrači koji jednako zaslužuju da se o njima razgovara', poručio je Luka Jović i dodao.

'Jako mi je nedostajala Bundesliga i sretan sam što sam se vratio. Spreman sam za nadolazeće izazove'.

Te je sezone Eintracht završio na sedmom mjestu Bundeslige, izborio je kvalifikacije za Europsku ligu.