SVI SE CRVENE

Stefan Ristovski nakon debakla poslao je poruku Dinamovim navijačima

18.09.2024 u 08:20

Bionic
Reading

Dinamo je u utorak u Münchenu poražen sa 9:2, što mu je najtžei europski poraz u povijesti. Jasno, nakon takvog rezultata, igračima nije bilo ni do čega.

Tuga, šok, razočarenje. Pod tim su dojmom bili svi koji su utorak došli na Allianz Arenu bodriti Dinamove igrače. Jer 9:2 od Bayerna najteži je europski poraz zagrebačkog kluba. Gori i teži i od onih jednako neugodnih 1:7 protiv Lyona.

Naravno, i igrači su se jednako tako osjećali.

'Prije svega bih se želio bih ispričati navijačima, nadam se da će nam oprostiti i biti uz nas. Teško je biti ovdje pred vama i nešto reći nakon ovoga. Moramo biti svjesni da ne predstavljamo samo Dinamo, nego cijeli hrvatski nogomet i da se kao svlačionica moramo iz toga izvući, ja sam toga svjestan koliko je težak poraz', rekao je 32-godišnji Sjevernomakedonac Stefan Ristovski.

Nije bilo vrijeme za traženje razloga poraza. Jer pitanje je gdje oni zapravo sežu. U

'Najlakše je prstom pokazati na nekoga i reći kriv je ovaj ili onaj, moramo ostati zajedno i skupa izaći iz ovoga'.

Nažalost, ova će generacija ostati upamćena i po najtežem porazu u Dinamovoj povijesti. Odnosno, istim rezultatom su Modri izgubili od Veleža na mostarskom turniru još prije više od 40 godina. Ali, u Europi nikad.

'Ovo je neprihvatljivo. Dinamo je dugo gradio imidž u Europi i ovo je stvarno previše. Jedino možemo ići naprijed, nadam se da neće ovaj poraz ostaviti dubljeg traga. Vrijeme nam ne dopušta da razmišljamo predugo o tome, čeka nas HNL i želimo se vratiti pobjedama'.

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic