KUPOVANJE SKUPŠTINARA

Štimac miran, Mamić još šuti, a HNS žali

08.03.2011 u 08:02

Bionic
Reading

Istražuje li USKOK kandidate za predsjednika HNS-a i skupštinare koji su odlučivali o prvom čovjeku hrvatskog nogometa? Zasad nema konkretnih informacija o novoj aferi koja je izašla u javnost

U USKOK-u i dalje šute i ne žele komentirati moguću istragu protiv Igora Štimca i Zdravka Mamića koji su pod sumnjom da su kupovali skupštinare.

Maksimirski šerif još se nije ni oglasio u vezi ovoga skandala, iako su Markovićevi i njegovi sljedbenici poručili 'neka institucije rade svoj posao', a iz HNS-a su se javili priopćenjem:

'Hrvatski nogometni savez nema nikakvih službenih saznanja, pa tako ni komentara na najnovije napise koji su se pojavili u dijelu hrvatskih medija, a koji se tiču Izbora u HNS-u.

Još jednom izražavamo žaljenje što se Kuća hrvatskog nogometa mjesecima sustavno gura u negativan kontekst, a poglavito sada, uoči jedne od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Podsjećamo da su sve akcije iz programa djelatnosti u ovoj godini ostvarene u iznadprosječnoj vrijednosti, a sigurni smo da će tako biti i s predstojećim utakmicama U-21, A i svih ostalih reprezentacija.'

S druge strane, Štimac je optužbe na njegov račun nazvao smiješnima te je negirao bilo kakvu umiješanost u moguće kriminalne radnje.

'Miran sam. Demantiram upletenost u koruptivne radnje. Sve što sam činio, bilo je kroz prezentaciju programa. No, neki ljudi su bili sa mnom u projektu i promijenili su mišljenje preko noći. Njih treba ispitati, kao i one u Maksimiru', poručio je Štimac.