sada je i službeno

Stipe Perica je novi igrač Rijeke: Jedva čekam započeti svoj put ovdje...

04.09.2024 u 16:18

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvoligaš Rijeka službeno je na svojim internetskim stranicama objavila kako je novo ime u njenom igračkom kadru 29-godišnji Stipe Perica.

Napadač Stipe Perica je s Rijekom potpisao dvogodišnji ugovor, a na Rujevicu je došao iz belgijskog prvoligaša Standarda iz Liegea.

Bogata je bila karijera Perice koja je počela u rodnom mu Zadru, a nastavila se u Chelseaju. Nikada nije zaigrao za slavni londonski klub već je vrijeme provodio na posudbama u NAC Bredi i Udineseu, a potom je i prešao u talijanskog prvoligaša iz Udina. Kao igrač Udinesea boravio je na posudbama u Frosinoneu, Kasimpasi i Mouscronu.

Od 2020. godine je igrao za Watford, potom za Maccabi iz Tel Aviva, dok je dres Standarda nosio od 2022. godine. Vrijedi naglasiti kako je za Hrvatsku U21 reprezentaciju odigrao 11 utakmica te je postigao čak osam golova.

Perica je zadužio broj 77 i stavio se na raspolaganje treneru Radomiru Đaloviću na poslijepodnevnom treningu naše momčadi.

'Već duže vrijeme kroz razgovore s Antoninijem Čulinom imao sam ovu opciju kao najbolju za moju karijeru. Rijeka je velik klub, jedan od najvećih u Hrvatskoj, jedva čekam započeti svoj put ovdje i nadam se da će biti uspješan,' bile su prve riječi Stipe Perice.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon 12 godina u inozemstvu Perica donosi dodatno iskustvo u riječki napad kojeg će sada predvoditi zajedno s Komnenom Andrićem.

'Svaka sezona bila je priča za sebe i danas sam drugačiji čovjek i igrač nego što sam bio. Puno sam napredovao u svakom segmentu nogometne igre i nadam se da će ova sezona biti najbolja od svih do sada i da će ostati u najboljem sjećanju.'

Kada je riječ o očekivanjima, Perica ima jasna očekivanja.

'Uvjeren sam da ću dati svoj maksimum na travnjaku i nadam se da će to biti dovoljno za puno slavlja naših navijača,' poručio je Perica.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport