čeka se prijelazni rok

Što se to događa? Kylian Mbappe nije produžio ugovor s PSG-om, a sada je ničim izazvan otkrio glavne razloge zašto je odbio Real Madrid

04.06.2021 u 13:56

Bionic
Reading

Hoće li ikada francuski napadač Kylian Mbappe, koji još nije produžio ugovor s PSG-om, zaigrati za Real Madrid zna samo on

No, uoči novog prijaznog roka 22-godišnji napadač Kylian Mbappe ispričao je malo poznato priču kako je kao klinac od 14 godina odbio upravo Real i imao je svoje razloge.

U razgovoru za L’Obs tako je između ostalog rekao:

'Moji roditelji su željeli da karijeru započnem u Francuskoj, a željeli su da se tu i školujem. Da sam otišao tada u Španjolsku, čak i da sam surađivao sa Zidaneom, ipak bi to bila za mene druga zemlja, druga kultura…', kazao je između ostalog Mbappe.

No, kada je već spomenuo Zidanea od prije je bilo poznato kako mu je on jedan od igračkih uzora. A kada se činilo da bi jedino Zidane mogao uvjeriti Mbappe, kojem ugovor s PSG-om istječe u ljeto 2022. godine, da dođe u Real došlo je do nagle promjene na klupi. Zidane je preko noći razočaran i umoran napustio klupu Reala i kao novi trener ubrzo je imenovan već iskušani Carlo Ancelotti koji će svakako pokušati dovesti nekoliko pojačanja, a na vrhu liste želja je upravo Mbappe.

Podatak kako je s PSG-om već uzeo tri titule prvaka te je zabio 132 gola u 171 nastupu izgledaju zastrašujuće. Jer ipak govorimo o napadaču koji tek ima 22 godine. O titulu prvaka svijeta s Francuskom, gdje je kao 19-godišnjak igrao važnu ulogu, da ne govorimo.

No, obzirom na tu smjenu mnogi su mišljenja kako su sada izgledi da Mbappe ipak dođe u ljeto u Real manji. O tome su pisali i španjolski mediji, a tiražna Marca je preko svojih izvora doznala kako je Mbappe donio odluku 'da ipak neće u Real.'

Je li glavni razlog taj što nema Zidanea? No, kako god se okrene lako je zaključiti kako nema puno igrača na svijetu koji su dva puta odbili veliki Real. Po tome je Mbappe zaista jedinstven.