NIJE IZDRŽAO

Stručni sukomentator se rasplakao u prijenosu uživo nakon zlata braće Sinković

  • A.H./Hina
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 12:20
  • Objavljeno 02.08.2024 u 11:53
Bionic
Reading

Veslači Martin i Valent Sinković osvojili su svoju treću zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u karijeri obranivši naslov olimpijskih prvaka u dvojcu u Parizu.

Ovo je četvrta olimpijska medalja za braću Sinković, nakon srebra u četvercu na pariće u Londonu 2012. te zlata u dvojcu na pariće 2016. u Rio de Janeiru i dvojcu 2021. u Tokiju. Time su postali najtrofejniji hrvatski olimpijci s ljetnih Igara u povijesti.

Sinkovići su do zlata stigli fantastičnim finišom, 500 metara prije cilja bili su četvrti s dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Britancima Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom uz minimalni zaostatak za drugim Rumunjima i trećim Švicarcima. No, tada su dignuli tempo, vrlo se brzo odvojili od Rumunja i Švicaraca da bi u zadnjih 100 metara dostigli i prestigli Britance te ciljem proći u vremenu 6:23.66 minuta, 45 stotinki ispred drugih Britanaca.

HRT-ov stručni komentator Marko Banović, bivši veslač i trener koji je pomagao Sinkovićima, jako emotivno je doživio osvajanje zlata. U jednom trenutku je pustio suzu i napustio studio kako bi čestitao Martinu i Valentu. Kasnije se vratio i ispričao gledateljima: Ako sam pretjerao, oprostite. Ja sam stručni sukomentator, ali emocije su bile jače.

  • +6
Sinkovići osvojili zlato Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal