ČETVRTA MEDALJA

Novo zlato za Hrvatsku! Čudesna braća Sinković u posljednjih 500 metara pregazila sve

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 12:42
  • Objavljeno 02.08.2024 u 11:46
Bionic
Reading

Hrvatska ima četvrtu medalju na Olimpijskim igrama! Martin i Valent Sinković zlatni su u veslačkoj utrci dvojca na pariće!

Nakon 1500 metara Sinkovići su bili treći, a onda su u nevjerojatnom finišu redom prestizali Rumunje, Švicarce i na kraju Britance koji su vodili od starta do zadnjih nekoliko metara.

Sinkovići su do trećeg olimpijskog zlata stigli slaveći rezultatom 6:23.66 ispred posada Velike Britanije (6:24.11) i Švicarske (6:24.76).

Ovaj sjajan uspjeh ostvarili su na Valentov rođendan. Može li biti ljepši?

Ovo je četvrta medalja za neponovljive i fantastične Sinkoviće koju su do sada na svim Olimpijskim igrama na kojima su nastupili osvajali medalje. U Londonu 2012. godine bili su drugi u četvercu, a zatim su u Riju i Tokiju osvojili zlato. U Riju su slavili u dvojcu na pariće, a u Tokiju u dvojcu bez kormilara.

Osvojene medalje Hrvatske na OI-ju u Parizu

Osim Sinkovića, medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu osvojili su: Miran Maričić u streljaštvu u disciplini zračna puška 10m izborio je broncu, a Barbara Matić zlato u džudu u kategoriji do 70 kg. Donna Vekić ima srebro u rukama, a u finalu će se u subotu za zlato boriti protiv Kineskinje Qinwen Zheng.

  • +6
Sinkovići osvojili zlato Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Današnji kandidati za medalje

Danas bi se riznica mogla povećati. Kandidati su Šime i Mihovil Fantela, braća koja jedre u zlatnom plovu te sa šeste pozicije napadaju postolje. Ako je suditi prema dvije jučer prekinute regate, imaju posve realne šanse jer su u oba slučaja držali broncu u rukama. Start regate je u 13.13 sati.

U 17.06 sati Gabrijel Veočić boksa u četvrtfinalu kategorije do 80 kilograma. Pobjedom bi osigurao najmanje brončano odličje, a protivnik mu je Cristian Javier Pinales iz Dominikanske Republike.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal