FIFA_SP_2018.svg

iskoristio ponuđeno

Subašićev 'trik' koji je na kraju dotukao Dance: Sudac to ovaj put nije kažnjavao!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 02.07.2018 13:43
  • Objavljeno 02.07.2018 u 09:38
Bionic
Reading

Argentinski sudac Nestor Fabian Pitana nije kažnjavao golmane za izlazak s gol linije prilikom pucanja penala u Nižnjem Novgorodu ove nedjelje. Danijel Subašić i Kasper Schmeichel to su iskoristili pa nije ni čudo da smo vidjeli toliko obrana udaraca s bijele točke...

Hrvatska je u drami za pamćenje izbacila Dance sa SP-a, nakon 120 neizvjesnih minuta i infarktne odluke udarcima s bijele točke u nedjelju u dvoboju osmine finala u Nižnjem Novgorodu.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Danijel Subašić nakon susreta je izjavio da je izvođenje penala lutrija, no i on i njegov suparnik čini se da su se dobro pripremili za ono što ih čeka. Proučili su između ostalog Nestora Pitanu, suca koji ne sitničari prilikom pucanja penala i dopušta golmanima da ranije krenu s gol linije, iako to nije dopušteno nogometnim pravilima.

Kasper Schmeichel prvi je to iskoristio u 116. minuti, kada je skinuo penal Luki Modriću. Drame u ovom razmjeru vjerojatno ne bi ni bilo da je Pitana donio ispravnu odluku i omogućio Luki da ponovo puca.

Danijel Subašić u takvim bi okolnostima bio lud da ne iskoristi ponuđeno, što je i napravio prilikom raspucavanja. Prilično rano je odlazio s gol linije pri obranjenim penalima Eriksenu i Schöneu, a izašao je naprijed i pri ključnom udarcu koji je skinuo Jorgensenu. VIDEO SAŽETAK POGLEDAJTE OVDJE.

Schmeichel je također nastavio raditi isto pa nije ni čudo što smo vidjeli čak šest obranjenih penala u ovoj utakmici.

Nije to bilo radikalno poput Dide u finalu Lige prvaka 2003. godine, kada je na pola peterca dočekivao pucače Juventusa i tako donio titulu Milanu, ali sigurni smo da će suci u sljedećim utakmicama dobiti naputak da paze na ovakve stvari...