KRVAVO VALENTINOVO

Suđenje Pistoriusu zakazano za ožujak - hoće li u zatvor?

19.08.2013 u 13:05

  • +11

Oscar Pistorius na saslušanju i pogreb Reeve Steenkamp

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Zakazan je datum početka suđenja južnoafričkom atletičaru Oscaru Pistoriusu (26), optuženom da je u veljači ove godine usmrtio svoju djevojku Reevu Steenkamp (30) u Pretoriji

'Blade Runner', kako ga ljudi vole nazivati zbog dviju proteza koje nosi na obje noge od koljena naniže, pojavio se u ponedjeljak u sudnici te je upoznat sa svim točkama optužbe tužiteljstva koje ga tereti za ubojstvo s predumišljajem. Suđenje počinje 3. ožujka 2014. godine. Naravno, obitelj ubijene djevojke pita se: hoće li Oscar zbog ovoga napokon završiti na dulje vrijeme u zatvoru?

Mnogi su mišljenja da će Pistorius, usprkos sjajnim odvjetnicima i slavi, dobiti doživotnu zatvorsku kaznu.

Podsjetimo, Pistorius je na Valentinovo (14. veljače) kroz kupaonska vrata usmrtio svoju djevojku s tri hica, a obrana mu se temelji na tvrdnji da je mislio da se radi o provalniku s druge strane vrata. Pistorius, uz kojeg su stajali brat Carl i sestra Aimee, slušao je točke optužbe  pognute glave, sa suzama u očima i molitvom na usnama.

Južnoafrikanac je prije svega godinu dana bio glavna zvijezda Olimpijskih igara u Londonu, na kojima je po prvi put u povijesti nastupio hendikepirani sportaš. Pistorius je izborio normu za nastup u utrci na 400 metara, a nakon što je prošao prve kvalifikacije, zaustavljen je u polufinalu OI.