PRIPREME ZA EP

Suparnici se zagrijavaju; Albanija također pobijedila u prvoj provjeri uoči Eura

03.06.2024 u 22:38

Bionic
Reading

Hrvatski suparnik u skupini na Europskom prvenstvu započeo je pripreme pobjedom (3:0) protiv Lihtenštajna u Szombathelyju

Nogometna reprezentacija Albanije pobijedila je Lihtenštajn s 3:0 u pripremnom susretu za Euro koji je odigran u mađarskom Szombathelyju.

Golove za jednog od tri hrvatska suparnika u skupini zabili su Armando Broja (31.), Jasir Asani (47.) i Erners Muci (67.).

Unatoč tome što je albanski izbornik Sylvinho izjavio da će izvesti formaciju s igračima koji su do sada imali malu minutažu, dogodilo se suprotno te je brazilski stručnjak na teren poslao svoje ponajbolje igrače. Od prve minute igrao je i Dinamov igral Arber Hoxha.

Albanija je povela u 31. minuti golom Broje nakon brze akcije koju je izveo Nedim Bajrami. Veznjak Sassuola je brzo izveo slobodni udarac, dodavši do napadača Fulhama koji je lijepo pogodio za 1-0. Još ljepši gol je postigao Asani, koji je u 47. minuti sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Konačnih 3-0 postavio je Muci u 67. minuti.

Uoči početka EP-a, Albaniju još očekuje prijateljska utakmica protiv Azerbajdžana 7. lipnja.

Albanija otvara europsku smotru 15. lipnja protiv Italije u Dortmundu, a četiri dana kasnije igrat će protiv Hrvatske u Hamburgu. U posljednjem kolu Albanci igraju protiv Španjolske, 24. lipnja u Dusseldorfu.