BEDNJA U PROBLEMIMA

SuperSport Hrvatski nogometni kup: Rijeka će opet biti 'gost' na Rujevici

09.10.2024 u 18:31

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke mogli bi i drugu utakmicu u nizu nastavka SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrati na Rujevici. I to ponajprije zbog okolnosti koje se događaju u redovima njihovih suparnika

Kako javlja Novi list nakon što je MUP procijenio da utakmica s Neretvancem ne može igrati u Opuzenu, na istom je tragu i organizacija utakmice s Bednjom Beletinec u osmini finala Kupa kod koje bi Rijeka trebali gostovati 22. listopada.

Klub iz Zagorja, bliže slovenskoj strani, dobio je naime od policije mišljenje da njihovo igralište nije dovoljno opremljeno za organizaciju te utakmice, s naznakom da susret organiziraju na nekom drugom stadionu.

No, prema propozicijama HNS-a nije moguće organizirati utakmicu u Varaždinu ili nekom drugom mjestu, već se nalaže u ovakvim situacijama zamjena domaćinstva kao kompromisno rješenje.

U novonastaloj situaciji Bednja je uputila zahtjev HNK Rijeka i MUP-u da se zamijene domaćinstva i da se utakmica igra na Rujevici.

Mišljenje policije i zahtjev NK Bednja stigli su na adresu Rujevice i sada je na potezu Povjerenstvo za natjecanje Kupa. Riječani bi u tom slučaju bili ti koji izlaze ususret gostima, navodi Novi list.

Zanimljivo, Riječani su bili već gosti Bednje u Kupu u rujnu 2015. i slavili 0:10 uz četiri gola Marina Tomasova. Bednja je nedavno senzacionalno izbacila Orijent (2:1) pa Belišće (3:0).