izazov

Sin legende Hajduka Blaža Sliškovića se odlučio na riskantan potez

09.10.2024 u 16:37

Bionic
Reading

Vladimir Slišković, sin legendarnog Blaža Sliškovića, postao je novi trener ruskog prvoligaša Orenburga, potpisavši ugovor do ljeta 2026. godine.

Prethodno je radio u Spartaku iz Moskve, prvo kao pomoćni trener, a kasnije preuzeo i vođenje prve momčadi. Orenburg se trenutno nalazi na 14. mjestu ruske Premijer lige, što znači da je u borbi za ostanak u ligi, te je Slišković povukao vrlo riskantan potez jer ga čeka izazovan zadatak rezultatske stabilizacije momčadi.

Vladimir Slišković je rođen 1983. godine u Mostaru. Kao igrač, bio je povezan s klubovima poput Zrinjskog i Željezničara, ali je zbog zdravstvenih problema, konkretno bolesti bubrega, morao prekinuti svoju karijeru 2008. godine. Nakon toga posvetio se trenerskom poslu, stekavši UEFA Pro licencu, što ga je kvalificiralo za rad na najvišim razinama.

Njegov trenerski put uključuje pozicije pomoćnika i glavnog trenera u brojnim klubovima i reprezentacijama. Radio je u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine te kao trener kineskog drugoligaša Hunan Billows.

Njegov otac, Blaž Slišković, ostavio je dubok trag u nogometnoj povijesti, posebno kao igrač Hajduka, gdje je bio boem na terenu i miljenik navijača. Blaž je igrao za Hajduk od 1981. do 1986. godine, a kasnije je bio i trener kluba.

Bio je poznat po fantastičnim igrama i spektakularnim potezima, posebno pamteći gol iz 1984. godine protiv Sparte Prag koji je postao legendaran.

Standings provided by Sofascore