NIŠTA OD KUPOVINE U SIJEČNJU

Perez hladno odbio Ancelottija, ali neće se Talijan dugo ljutiti...

09.10.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Florentino Perez već je mnogo puta pokazao koliko je vješt menadžer, odnosno predsjednik, i kako bez prevelih otkupnina može slagati mega-momčad

Naime, Perez posljednjih nekoliko prelaznih rokova dovodi velike zvijezde, a da ne plaća otkupnine. Naravno, igrači koji dolaze svjesni su svega, pa u dogovoru s prvim čovjekom Reala odrade ugovor do kraja, a onda dobiju puno veću plaću.

Na istom principu Perez slaže momčad već za sezonu 2025/26, kada će dovesti još dva sjajna igrača - besplatno, a to su Trent Alexander-Arnold iz Liverpoola i Alphonso Davies iz Bayerna.

Obojici nogometaša na kraju sezone ističu ugovori u trenutnim klubovima. Alexander-Arnold u fazi je pregovora s Redsima o nastavku suradnje, ali sigurno će pričekati Realovu ponudu. Jer bez obzira na sve, ipak je riječ o Kraljevskom klubu.

Treba naglasiti da Perez ima spremnu i zamjenu u slučaju da Englez ipak odluči ostati na Anfieldu. Španjolski prvak će se okrenuti dovođenju nizozemskog reprezentativca Jeremija Frimponga iz Bayer Leverkusena.

S druge strane odlazak Alphonsa Daviesa iz Bayerna je siguran. Kanađanin se nije uspio dogovoriti o novom ugovoru, tražio je previše i od ljeta će imati slobodne papire. Baš prema Realovim željama. Odavno se Real povezivao s brzonogim lijevim bekom. Sada bi priča konačno trebala biti gotova, a sve potpisano već u siječnju.

Inače, potvrda svih Perezovih razmišljanja jasna je i iz ovog primjera. Odnosno odluke da se ne traži zamjena za ozlijeđenog Danija Carvajala. Naime, Ancelotti je tražio zamjenu, ali prvi čovjek Reala glatko ga je odbio.

'Real Madrid neće dovoditi pojačanja u januaru. Klub ima potpuno povjerenje u Lucasa Vazqueza, Edera Militaa i Antonija Rüdigera, koji mogu pokriti poziciju desnog beka, a vraća se i David Alaba, pa neće biti potrebe ni da se dovodi novi stoper', napisao je španjolski novinar Jose Luis Sanchez.