veliki peh

Šveđani u velikim problemima; protiv Hrvatske igraju bez dva najbolja igrača!

  • J.B.
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 10:51
  • Objavljeno 02.08.2024 u 10:51
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak od 14 sati u četvrtom kolu Olimpijskih igara igra protiv Švedske. Ovo je ključna utakmica ukoliko rukometaši planiraju vratiti se kući sa medaljama.

Službeno je potvrđeno da će švedski kapetan Jim Gottfridsson propustiti utakmicu s Hrvatskom zbog suspenzije. Gottfridsson je dobio plavi karton zbog izrazito grubog prekršaja nad Slovencem Deanom Bombačem u prošlom kolu, što je rezultiralo njegovom suspenzijom.

Na poziciji prvog srednjeg vanjskog trebao ga je zamijeniti Felix Claar, izvrsni rukometaš Magdeburga, ali ni on neće zaigrati protiv Hrvatske. Claar je ozlijedio petu i napustio teren u bolovima tijekom utakmice sa Slovenijom, te je objavljeno da neće biti spreman za susret s Hrvatskom.

Uz suspenziju Gottfridssona i ozljedu Claara, protiv Slovenije se ozlijedio i Daniel Pettersson, jedno od dva švedska desna krila. Također, od prvog kola ne igra ni Max Darj, pivot i glavni obrambeni igrač švedske reprezentacije.

Švedska je uoči Olimpijskih igara bila glavni favorit za osvajanje skupine, ali sada se grčevito bori za mjesto u četvrtfinalu. Nakon poraza od Njemačke i Slovenije, susret s Hrvatskom postao je ključan jer bi poraz mogao rezultirati njihovim ispadanjem već u grupnoj fazi.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal