STVARNO JE PRETJERAO

Svi ga mrze u Formuli 1 i sada je jasno zašto: Pojavila se snimka šokantnog manevra!

30.04.2018 u 16:16

Bionic
Reading

Pierre Gasly ne može vjerovati da ga je Kevin Magnussen pri brzini većoj od 300 km/h zakucao u ogradu i proglasio ga je najopasnijim vozačem s kojim se ikad utrkivao...

Magnussen je u Formuli 1 debitirao za volanom McLarena i već u svom prvom nastupu osvojio je drugo mjesto u Melbourneu, no britanska momčad svejedno ga se odlučila riješiti na kraju sezone. Nakon jedne godine pauze 25-godišnji Danac zatim se vratio u elitno automobilističko natjecanje i postao nemilosrdan na stazi, zbog čega je trenutno najomraženiji među kolegama vozačima.

  • +19
Formula 1, VN Azerbajđana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prošle sezone u Mađarskoj Nico Hülkenberg opisao je Magnussena kao najprljavijeg vozača Formule 1, a par utrka kasnije sličnim riječima ga je počastio i Fernando Alonso.

Ove nedjelje Kevin je ponovo pokazao svoju ružnu stranu, izvevši najgori manevar u svojoj F1 karijeri. Na dugom ravnom dijelu pri brzini već od 300 km/h zabio je Pierrea Gasly u ogradu, zbog čega je naknadno kažnjen pa je završio na posljednjem mjestu u Azerbajdžanu.

'Najopasniji je vozač s kojim sam se ikad utrkivao. Doslovno me zabio u zid pri brzini od 300 km/h i potpuno upropastio moju utrku,' izjavio je šokirani Gasly nakon utrke pa dodao:

'Oba prednja kotača su mi bila u zraku, slomio mi je desni retrovizor i oštetio pod bolida, a više nisam mogao ni normalno skretati. Nakon toga gotovo da više nije imalo smisla utrkivati se.'

Snimku incidenta pogledajte na sljedećem linku:

Deset sekundi kazne za Magnussena ne zadovoljava Francuza.

'Briga me. Točno je znao što radi i zabio me u zid. Uvijek je takav. Ne smeta mi kad se vozači žestoko utrkuju, ali ovo prelazi sve granice. Ne možeš nekoga zakucati u zid pri 300 km/h!', zaključio je vozač Tora Rossa.

Magnussen sada ima još jednom simpatizera manje u Formuli 1. Ovaj put je zaista pretjerao, ali u Bakuu timski kolega iz Haasa uspio ga je nadmašiti kad je glupost na stazi u pitanju: Romain Grosjean uspio je sam sebe zabiti u ogradu pod sigurnosnim automobilom...