DAVID PROTIV GOLIJATA

Svi se u utorak nadaju najvećem čudu u povijesti francuskog nogometa!

07.05.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Mali trećeligaš Les Herbiers pokušat će ovog utorka kreirati senzaciju svih senzacija pobjedom protiv PSG-a u finalu Kupa, što bi bio podvig kakvog u francuskom nogometu još ne pamte...

Les Herbiers nije prvi trećeligaš koji se probio u finale Kupa, ali imat će teži zadatak nego njegova tri prethodnika (Amiens, Nimes, Quevilly), jer s druge strane travnjaka bit će najskuplja momčad u povijesti Francuske, bogati PSG kojeg pokreću katarski milijuni.

  • +10
PSG - Monaco, 33. kolo Le Championata, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

Budžet ovog malog kluba je dva milijuna eura, što ne zvuči loše za trećeligaša, ali sjetimo se samo da je Neymar plaćen 222 milijuna eura od strane Parižana i da za taj veliki klub nitko ne bi pristao igrati uz plaću veću od svega što Les Herbiers uprihodi tijekom godinu dana, što jasno pokazuje pred kakvom su teškom misijom ovi poluamaterski nogometaši koji igraju za 2500 eura mjesečne plaće.

Ali možda je baš to i najveća prednost Davida protiv Golijata u ovoj priči. PSG je davno osigurao titulu prvaka Francuske, a iz Lige prvaka je ispao pa igrači u posljednjim utakmicama igraju kao da su već na godišnjem odmoru, s tim da će razina podcjenjivanja Les Herbiersa od strane skupocjenih zvijezda sigurno biti još i veće od viđenog protiv Amiensa i Guingampa u posljednja dva dvoboja koje Parižani nisu pobijedili.

S druge strane, zabrinjava pesimizam kod trenera trećeligaša.

'Želimo im napraviti probleme. No pravo je pitanje koliko dugo? Nekoliko sekundi? To bi bilo loše. Par minuta? To je već bolje. Sat vremena? To nije predviđeno. Iskreno, imamo nula posto šansi pobijediti. Samo želim uživo gledati Paris na terenu,' izjavio je Stephane Masala. Tko zna, možda ovakvim izjavama samo želi dodatno uspavati PSG. Jedno je sigurno, gotovo cijela Francuska navijat će za njegovu momčad u finalu...