NE IDE MU

Talijanskoj legendi trenerski posao ne leži; dobio otkaz u Serie B nakon samo tri kola

29.08.2024 u 17:37

Bionic
Reading

Sampdoria je otpustila Andreu Pirla nakon samo tri kola. Drugoligaš je od mogućih devet osvojio samo jedan bod, što je bilo dovoljno za razlaz

Neki slavni nogometaši jednostavno nisu u mogućnosti pretočiti svoje znanje iz igračkih u trenerske dane. Za svakog Pepa Guardiolu ili Xabija Alonsa, tu su Ryan Giggs ili, recimo, Andrea Pirlo.

Naime, talijanski drugoligaš Sampdoria otpustila je 45-godišnjeg Pirla s dužnosti trenera prve momčadi nakon samo tri utakmice u novoj sezoni.

Sampdoria je u novi pokušaj povratka u društvo najboljih krenula s jednim osvojenim bodom u prva tri kola što je vodstvu kluba bilo dovoljno da se zahvali Pirlu na suradnji.

Pirlo je vodio Sampdoriju i tijekom čitave prošle sezone te nije uspio vratiti momčad natragu u Serie A. Nakon ligaškog dijela natjecanja Sampdoria je bila sedma, a onda je ispala odmah u prvom krugu doigravanja za plasman u prvu ligu.

Sjajni igrač koji je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., a s Milanom i Juventusom šest naslova prvaka Italije, Pirlo se u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije iskazao. Ovo mu je bio treći posao glavnog trenera, a niti na jednom se nije zadržao duže od godine dana. Nakon neuspješnih epizoda na klupi Juventusa u sezoni 2020/21. i turskog Fatih Karagumruka u sezoni 2022./23. stigao je i neuspjeh sa Sampdorijom.