'bili' lamine yamal

Tko je Bruno Durdov? Tek mu je 16 godina i zabija fantastične golove za Hajduk

11.07.2024 u 06:14

Bionic
Reading

Bruno Durdov, 16-godišnje desno krilo Hajduka, živi vjerojatno najbolje ljeto svog života. Gennaro Gattuso je ovog srednjoškolca poveo na pripreme prve momčadi 'bilih', a on mu se odmah odužio senzacionalnim golovima i rušenjem velikog Fenerbahčea

Da, čini se kako Bruno Durdov (16) definitivno ima 'ono nešto' iako je u ovom trenutku ipak prerano govoriti o njegovoj nogometnoj budućnosti. No, Bruno u svakom slučaju živi vjerojatno najbolje ljeto svog života, koje bi moglo biti još i bolje...

Naime, trener Hajduka Gennaro Gattuso je nekolicinu juniora priključio prvoj momčadi i poveo ih na pripreme. A Durdov mu se odužio fantastičnim golovima. Zabio je Durdov prvo u 3:0 pobjedi protiv Veleža, potom je u utorak zabio fantastičan gol u 3:1 slavlju protiv ukrajinskog Rukh Lavova, a sve je začinio u srijedu kad je zabio gol života, onaj za 1:0 pobjedu Hajduka protiv velikog Fenerbahčea!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hajduk - Fenerbahče 1:0, pripremna utakmica, 10.7.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Jasno je da se sad svi odjednom pitaju tko je taj Bruno Durdov koji je zaludio navijače Hajduka?

Sjajno desno krilo, srednjoškolac, tek mu je 16 godina, no već neko vrijeme igra sjajan nogomet u mlađim kategorijama Hajduka i hrvatske reprezentacije te zabija fantastične golove. Rođen je u Splitu, 11. prosinca 2007. godine, lijeva mu je noga jača, a domaća ga je javnost zapazila u svibnju ove godine nakon što je u dresu hrvatske U-17 reprezentacije Walesu zabio gol izravno iz kornera (taj gol pogledajte OVDJE).

Prošlu je sezonu započeo u kadetima Hajduka (U-17 momčad) za koje je u 18 utakmica zabio 14 golova. U veljači je prebačen u juniorsku momčad (U-19) te je u osam utakmica zabio dva gola.

Hajduk - Rukh Lavov 3:1, prijateljska utakmica, 9.7.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Prvi mu je klub bio GOŠK iz Kaštel Gomilice, a znakovito je kako su u istom klubu svoje karijere započeli Marko Livaja i Mario Pašalić. U Hajduku je od 2015. godine, prošao je sve mlađe kategorije 'bilih', a sad bi vrlo lako mogao završiti u prvoj momčadi... Iako treba napomenuti kako je Durdov debitirao je za prvu momčad Hajduka još 5. svibnja ove godine, u igru ga je ubacio trener Jure Ivanković posljednjih desetak minuta u porazu 1:0 od Varaždina na Poljudu.

  • +55
Hajduk - Fenerbahče, pripremna utakmica, 10.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

I da, Bruno Durdov je uvjerljivo najmlađi 'bili' na pripremama, a sad je definitivno zaludio navijače koji u njemu vide Hajdukovog Lamine Yamala! Po godinama su tu, igraju na desnom krilu... Sve se poklapa...

No, dok Durdov u dresu Hajduka ruši veliki Fenerbahče, njegov vršnjak Lamine Yamal će u dresu Španjolske igrati finale Eura. I to nakon što je fenomenalnim golom izbacio Francuze. Ali nema veze, Durdov je dotukao veliki Fener kojeg vodi Jose Mourinho, s Edinom Džekom na terenu... I to se itekako broji jer čini se kako mu je sjajna nogometna karijera zajamčena. Samo neka nastavi u ovom ritmu.