IZAZOV ZA 'LOKOSE'

Tko kaže da nema hrvatskih klubova u nogometnoj Ligi prvaka ove sezone?

29.08.2017 u 17:20

Bionic
Reading

Mladi nogometaši Lokomotive predstavljat će Hrvatsku ove sezone u juniorskoj Ligi prvaka, a ovog utorka saznali su da svoje natjecanje započinju dvobojem s Dinamom iz Bukurešta...

Prethodnih godina zagrebački Dinamo ulaskom u Ligu prvaka omogućio je i svojim mladim nogometašima nastup u juniorskoj inačici ovog natjecanja, no moguće je i na drugi način stići među mladu elitu.

Naime, u natjecanje se u posebnom ždrijebu uključuju i nacionalni juniorski prvaci koji tijekom jeseni imaju svoj put do proljetne nokaut faze. Hrvatsku će u mladoj Ligi prvaka ove sezone predstavljati Lokomotiva koja je osigurala državni naslov prošle sezone.

Klub možda više ne briljira u seniorskoj HT Prvoj ligi, ali ima odličnu mladu generaciju koja je ove srijede saznala da će u Ligi prvaka svoj put započeti protiv bukureštanskog Dinama, a ako prođe igrat će s boljim iz dvoboja bugarskog Ludogorca i sarajevskog Željezničara.

Ako svladaju ove dvije prepreke, 'lokosi' će se naći u ždrijebu 11. prosinca u koji će se uključiti i drugoplasirane momčadi iz skupina Lige prvaka preslikanih od seniora te zatim slijedi nokaut borba za plasman u osminu finala, a onda i sljedeći okršaji na ispadanje sve do završnice u Nyonu, gdje će se 20. i 23. travnja odigrati polufinale i finale.

Dinamo je u ovom natjecanju najdalje stigao 2016. godine kada je ispao od Anderlechta u osmini finala za 'zelenim stolom', zbog nastupa suspendiranog Matije Fintića koji se nije smio dogoditi...