incident u hodniku

Totalni kaos u Beogradu; zvijezda Partizana nokautirala igrača Zvezde i čeka se kazna!

19.05.2024 u 15:15

Bionic
Reading

Tijekom finalne serije regionalne AdmiralBet ABA lige, u kojoj košarkaši Crvene zvezde vode 2-0 u pobjedama protiv Partizana, došlo je do incidenta. I to za vrijeme treninga!

'James Nunnally udario je šakom u glavu Stefana Lazarevića u hodniku ispred svlačionica u areni', objavio je Meridian sport, a ubrzo nakon toga potvrdila je tu vijest i Crvena zvezda.

'Prilikom izmjene momčadi na šuterskom treningu igrači su se mimoilazili. Lazarević je u razmjeni riječi pitao Nunnallya zašto ga je davio u prethodnom meču, da bi mu Amerikanac ‘odgovorio’ šakom u glavu', dodaje Meridian sport.

Ubrzo nakon incidenta, Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je priopćenje i fotografiju Lazarevićeve ozljede.

Za očekivati je kako će nakon ovog incidenta ubrzo reagirati i disciplinska komisija jer treća utakmica finala na rasporedu je u nedjelju navečer od 20:30 sati u beogradskoj areni. U svakom slučaju čeka se brza reakcija i kazna za Amerikanca koji je važan u momčadi Želimira Obradovića. Ipak je on jedna od zvijezda...

Priopćenje Crvene zvezde prenosimo u cijelosti:

'KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u nedjelju ujutro naš prvotimac Stefan Lazarević zadobio ozljede koje su okarakterizirane kao 'teške tjelesne ozljede' nakon fizičkog napada igrača KK Partizan Jamesa Nunnellyja.

Incident se dogodio prije početka jutarnjeg treninga našeg tima u Beogradskoj areni, a tom prilikom je Stefan Lazarević zadobio ozljede koje možete vidjeti na priloženim slikama ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj čin, a zbog ozbiljnosti ozljede očekujemo reakciju MUP-a koji trenutno uzima izjave i provodi očevid, kao i pravosudnih organa i sudova, jer je ovaj čin smatra se 'nanošenjem teških tjelesnih ozljeda' prema Kaznenom zakonu Republike Srbije.

Očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u povijesti ove lige i s takvim posljedicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozorio je na detalje iz prethodnih utakmica koje nisu sankcionirali suci tijekom utakmica, ali ni disciplinski organi lige nakon toga, a jedan od tih detalja je i udaranje i gušenje Jamesa Nunnellyja u utakmici broj 2 na našeg igrača Stefana Lazarevića.

Ovaj napad prelazi sve granice sporta i normale te očekujemo hitnu reakciju svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet hitno je podnio disciplinsku prijavu nadležnim tijelima ABA lige, direktoru sportskog komiteta Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sucu i ostalim tijelima lige!

Očekujemo da će igrač KK Partizan James Nunelly biti diskvalificiran i privremeno udaljen iz natjecanja. U protivnom utakmica ne može i neće biti regularna, a sigurnost igre i svih njezinih aktera ne može se osigurati od ozbiljnih incidenata', piše u priopćenju.