nije zadovoljan

Trener Dinama progovorio o 'vanjskim faktorima' koji su utjecali na derbi

21.10.2017 u 22:45

Bionic
Reading

Mario Cvitanović nije zadovoljan igrom svojih igrača u prvom poluvremenu, a niti ulogom skupljača lopti te dugom sudačkom nadoknadom zbog bakljade u drugom dijelu derbija na Poljudu...

Hajduk i Dinamo odigrali su iznimno dramatični derbi u kojem su tri pogotka pala nakon 89. minute, a dvoboj je na kraju završio 2:2.

  • +7
HT Prva iga, 12. kolo: Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Očekivano, oba trenera bila su prilično nezadovoljna ishodom, a posebno domaći.

'Odigrali smo jako dobru utakmicu, zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Po onome što se događalo na terenu, trebali smo pobijediti, ali to je nogomet. No, mi moramo ovako nastaviti,' izjavio je Joan Carrillo nakon susreta koji smatra da je Hajduk po svemu zaslužio trijumfirati ove subote, dok je Dinamovom strategu žao što su njegovi igrači prokockali preokret koji su kreirali.

Hajduk - Dinamo 2:2 (13. kolo 2017./18., 21.10.), sažetak Autor: YouTube

'Ne mogu biti zadovoljan uopće. U prvom poluvremenu igrom, u drugom situacijom i na terenu i oko terena,' izjavio je Mario Cvitanović pa objasnio:

'Zabrinjava me to prvo poluvrijeme. Kao da nismo svjesni s kim igramo i da moramo u utakmicu od početka ući kako treba. Jasno sam naglasio igračima da se to više ne može trpjeti. U drugom poluvremenu nismo imali niti jednu kritičnu situaciju na našoj polovici i tu smo preokrenuli i pokazali karakter, ali onda smo pokazali i mladost i neiskustvo jer smo dopustili protivniku da dođe u poziciji za jedan centaršut. Mislim da smo morali biti pametniji i trezveniji, nismo to smjeli dozvoliti.'

Trener 'modrih' naglašava da je bakljada Torcide te utjecaj skupljača lopti koji se nisu žurili davati ih nogometašima Dinama utjecali na rezultat.

'Utjecali su na igru i vanjski faktori, nedostatak lopti i sedam minuta produžetka zbog bakljade, no to je nogomet i tako je završilo,' kaže Cvitanović koji je uspio promjenom taktike i pristupa probuditi momčad u drugom poluvremenu, ali upozorava:

'Želim da ekipa igra muški cijelu utakmicu, ne samo 45 minuta.'

Hajduk - Dinamo, izjave trenera Autor: YouTube