VRUĆI MAKSIMIR

U Dinamu novi stranci, na ulici nove poruke

17.08.2010 u 23:09

Bionic
Reading

Ako ništa drugo, Dinamo nudi spektakl. Dok veliki klubovi tek zbrajaju prve dojmove iz sezone, u Maksimiru su već smijenjena dva trenera, tinja afera s namještanjem, nakon euforije na tribinama vlada bojkot, otpušten je bivši kapetan, vodi se borba transparentima i grafitima s upravom, a momčad se pojačava nakon četiri europske utakmice

Vahid Halilhodžić je novi trener i jako ime u stručnom stožeru bio bi sasvim dovoljna vijest za jedan dan. No, o 'običnom utorku' u Dinamu mogla bi se napisati knjiga.

Zoran Mamić trudi se sprati ljagu sa svoga imena, a momčad u Györ nakon otpuštanja Tomislava Butine (i Ante Tomića) putuje s rezervnim vratarom koji još nema seniorskog iskustva. Rizik nije samo među vratnicama, nužna su pojačanja u stoperskoj liniji, a dobro bi došla i u napadu.

Stoga se na plavom radaru nalaze slovački reprezentativac, stoper Salata koji je nastupao na zadnjem mundijalu, te njegov sunarodnjak iz mlade reprezentacije, ofenzivac Jakub Sylvestre. Osim njih dvojice intenzivno se na selidbu u Zagreb nagovara i senegalskog napadača Falla.

Jutarnji list je objavio informaciju da je uprava odbila Olimpiqueovu ponudu tešku četiri milijuna eura za Šimu Vrsaljka, a na vrhu podvožnjaka u zagrebačkoj Savskoj ulici osvanulo je novo obraćanje bijesnog dijela Dinamovih navijača koji zahtijevaju odstupanje predsjednika uprave Zdravka Mamića. Zabilježene su i brojne šablonizirane poruke u gradskom središtu koje također pozivaju na odlazak Dinamovog čelnika.

Momčad u srijedu prijepodne putuje u Györ gdje je u četvrtak u 21 sat očekuje prvi dvoboj posljednjeg pretkola Europske lige protiv istoimenog domaćina.