PLATI PA SE RUGAJ

UEFA bez milosti: Hajduk zaradio kaznu zbog ponašanja navijača u Europi

20.08.2024 u 10:51

Bionic
Reading

Splitski klub je kažnjen novčano i uvjetno zbog izgreda navijača na gostovanjima na Farskim otocima i u Slovačkoj

Hajduk je zaradio novčanu kaznu zbog ponašanja svojih navijača tijekom europskih gostovanja kod HB Torshavna i Ružomberoka u pretkolima Konferencijske lige. Dodatno, UEFA je Hajduk kaznila i uvjetno, s potencijalnom zabranom odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu.

UEFA je svoju odluku obrazložila u priopćenju Disciplinske komisije, koja navodi kako je Hajduk kažnjen zbog nereda navijača na tribinama. Hajduk će platiti 50.000 eura novčane globe, a uvjetno je kažnjen na dvije godine; ponove li navijači slične izgrede, slijedi zabrana odlaska na gostovanje.

Kazna također obuhvaća i zabranu prodaje ulaznica svojim gostujućim navijačima za sljedeću utakmicu UEFA-inog natjecanja, zbog korištenja pirotehnike, bacanja predmeta i nereda na tribinama. Navedena zabrana prodaje ulaznica gostujućim navijačima suspendirana je na probni rok od dvije godine, počevši od datuma ove odluke te ukoliko u tom roku ponove slični incidenti Hajdukovim navijačima će biti zabranjena kupnja ulaznica za gostujuću europsku utakmicu.

Hajduk je u 2. pretkolu Konferencijske lige izbacio Torshavn s Farskih otoka (2:0, 0:0), ali je onda izgubio od Ružomberoka u 3. pretkolu (0:0, 0:1).