psk_2

SVI PO ČETIRI BODA

Ukrajinci nisu prvi; ovakav ludi rasplet dogodio se već jednom i to prije 30 godina!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 26.06.2024 21:07
  • Objavljeno 26.06.2024 u 21:07
Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj svjedočili smo nevjerojatnoj završnici u skupini E. Sve četiri reprezentacije – Rumunjska, Belgija, Slovačka i Ukrajina – završile su grupnu fazu s po četiri boda, što je dovelo do jedinstvene situacije u povijesti Eura. Ova neizvjesna borba podsjetila je na sličan splet okolnosti koji se desio prije točno 30 godina

Slovačka i Rumunjska odigrale su 1:1, dok je utakmica između Belgije i Rumunjske završila bez golova. Sve četiri reprezentacije završile su tako grupnu fazu s četiri boda. Na kraju je ispala Ukrajina zbog najlošije gol-razlike.

Rumunjska je zauzela prvo mjesto u skupini, dok je Belgija bila druga zbog manje postignutih golova, unatoč istoj gol-razlici. Slovačka je završila treća, a Ukrajina je ispala zbog najlošije gol-razlike.

Nikada u povijesti Europskog prvenstva sve četiri ekipe iz jedne skupine nisu imale isti broj bodova. Sličan scenarij dogodio se samo jednom na velikim natjecanjima, prije točno 30 godina na Svjetskom prvenstvu u SAD-u.

  • +25
Ukrajina - Belgija, Euro (26.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

Tada su u skupini E Meksiko, Italija, Republika Irska i Norveška također završili s po četiri boda. Nesretna Norveška ispala je kao posljednja, unatoč istom broju bodova i gol-razlici (nula) kao i ostale ekipe, ali s najmanje postignutih golova.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal