psk_2

IZNENAĐENJE NA EURU

Ovo je nevjerojatno; sve četiri momčadi u skupini E završile s četiri boda, evo tko prolazi

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2024 20:52
  • Objavljeno 26.06.2024 u 20:05
Bionic
Reading

Rumunjska je odigrala 1:1 protiv Slovačke i tako završila grupnu fazu kao prva u skupini. Slijede Belgija i Slovačka, a s četiri boda europsku smotru napušta reprezentacija Ukrajine zbog najlošije gol-razlike

Nogometaši Rumunjske, Belgije i Slovačke prošli su u u osminu finala Eura nakon odigranih utakmica zadnjega kola skupine E.

Zanimljivo je da su sve četiri momčadi u ovoj skupini završile s četiri osvojena boda, a gubitnik je ispala Ukrajina, koja je imala najlošiju gol-razliku. Ključan je bio težak poraz od Rumunjske (0:3) u prvom kolu. Ovo je prvi puta u povijesti europskih smotri da su sve četiri momčadi u grupi završile s istim brojem bodova.

  • +25
Ukrajina - Belgija, Euro (26.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

U Stuttgartu su Belgija i Ukrajina odigrali bez golova, 0-0. U Frankfurtu su Slovačka i Rumunjska odigrali 1-1. Slovaci su poveli preko Ondreja Dude u 24. minuti, a za Rumunje je izjednačio Razvan Marin iz kaznenog udarca u 37.

Rumunjska je grupnu fazu završila kao prva, nakon nje slijede Belgija i Slovačka. Belgija će u osmini finala igrati s Francuskom.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal