PROMJENA NA KLUPI

United izabrao novog trenera. Za njega će platiti odštetu 10 milijuna eura

28.10.2024 u 20:18

Bionic
Reading

Nakon što je Manchester United pretrpio poraz od West Hama, čelnici kluba odlučili su reagirati i uručiti otkaz Eriku ten Hagu. Iako su navijači gajili nade da će nizozemski stručnjak vratiti klub na staze stare slave, u prethodne dvije sezone nije uspio ispuniti očekivanja.

Tek što je Ten Hag razriješen dužnosti, već su se pojavile glasine o mogućem nasljedniku, a prema britanskim medijima, kao glavni kandidat istaknuo se Ruben Amorim, aktualni trener lisabonskog Sportinga s kojim je u četiri godine dvaput bio prvak Portugala.

Ugledni The Athletic navodi kako su pregovori s portugalskim trenerom već započeli i iznenađujuće brzo napreduju te da je Amorim navodno pristao preuzeti United.

Uprava Manchester Uniteda spremna je platiti odštetnu klauzulu od 10 milijuna eura kako bi Sporting dopustio Amorimu da napusti klub i preseli se u Englesku. Ovaj brzi napredak u pregovorima izazvao je oduševljenje kod čelnika Uniteda, koji se nadaju kako bi Amorim mogao donijeti stabilnost i uspjeh.

Osim Amorima, među potencijalnim kandidatima za klupu Crvenih vragova spominjali su se još Edin Terzić i Julian Nagelsmann, dok je želja kluba u jednom trenutku bio i Zinedine Zidane.