tko će na old trafford?

Ovo su kandidati za novog trenera Manchester Uniteda; jedno je ime posebno zanimljivo

28.10.2024 u 15:22

Bionic
Reading

Manchester United u ponedjeljak je objavio kako Nizozemac Erik ten Hag (52) više trener prve momčadi. U najužoj konkurenciji za novog stratega 'crvenih vragova' je pet imena, no jedno se ipak ističe više od ostalih

Realno, Erik ten Hag (52) je izdržao i duže nego što se očekivalo, a rastanak s Unitedom se dogodio dan nakon prvenstvenog poraza od West Hama 2:1.

Ove sezone Manchester United je u Premier ligi ostvario tek tri pobjede, dva remija i četiri poraza. Jednako je neuspješan zasad i u Europa ligi gdje je u tri utakmice tri puta remizirao.

Privremeni trener Manchester Uniteda bit će Ten Hagov pomoćnik Ruud van Nistelrooy, nekadašnji legendarni napadač kluba s Old Trafforda, no već se zna tko su kandidati za novog trenera.

Engleski mediji navode kako su u konkurenciji aktualni izbornik njemačke reprezentacije Julian Nagelsmann, ali i Thomas Frank koji radi sjajne stvari u Brentfordu. Tu su još Ruben Amorim koji je trenutno trener portugalskog Sportinga te bivši engleski izbornik Gareth Southgate i bivši trener Borussije Dortmund Edin Terzić.

  • +16
Fenerbahče - Manchester United, Europska liga, 24.10.2024. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

No, svi su oni u drugom planu jer prvi je izbor čelnih ljudi Uniteda Xavi Hernandez koji je na kraju prošle sezone napustio klupu Barcelone i slobodan je.

Kontakt je navodno već odavno uspostavljen, Xavi je spreman za nove izazove, a dolazak na Old Trafford definitivno bi to i bio. Ime novog trenera trebalo bi biti poznato u sljedećih desetak dana, najkasnije do reprezentativne stanke.

Xavi je u ovom trenutku najveći kandidat za novog trenera 'crvenih vragova', no pojedini članovi uprave Uniteda skloni su Edinu Terziću koji je s Borussijom (D) radio čuda pa će se cijela situacija rasplesti u sljedećih nekoliko dana. Na Old Traffordu više vremena ionako nemaju na raspolaganju...

Standings provided by Sofascore