nije mu lako

Unitedov promašaj od 97 milijuna eura bi mogao već večeras otići s Old Trafforda!

04.09.2024 u 18:15

Bionic
Reading

Antony je ove sezone zabilježio samo jedan kratak nastup za Manchester United.

Promašaj Uniteda, Antony, navodno je na rubu napuštanja kluba na posudbu, prema izvješćima iz Turske. Ovaj 24-godišnjak nije opravdao očekivanja otkako je 2022. stigao iz Ajaxa za 97 milijuna eura, čime je postao drugi najskuplji igrač u povijesti kluba, odmah iza Paula Pogbe, čiji je transfer iznosi 105 milijuna eura.

Antony je u dresu Crvenih Vragova postigao samo 11 golova i upisao pet asistencija u 83 nastupa, što je daleko manje od učinka u Ajaxu gdje je zabio 24 gola i dodao 22 asistencije u 82 utakmice.

Ove sezone pojavio se samo jednom, a menadžer Erik ten Hag preferirao je Amada Dialla i Alejandra Garnacha na desnoj strani napada. Brazilskog internacionalca povezivalo se s odlaskom s Old Trafforda ovog ljeta, a turski mediji tvrde da je dogovor o njegovom odlasku na posudbu u Fenerbahče 'neizbježan'.

Mourinho ga želi dovesti u Tursku

Bivši menadžer Uniteda, Jose Mourinho, sada vodi turski klub, a FotoMac (preko Daily Expressa) izvještava da Portugalac želi dovesti Antonyja. Prema izvješću, posudba bi mogla biti finalizirana već u srijedu navečer, a Mourinho smatra da je Brazilac bolji od trenutnih krilnih opcija koje ima na raspolaganju.

Iako je engleski prijelazni rok zatvoren, turski ostaje otvoren još devet dana, do 13. rujna, što omogućava klubovima iz Premier lige da prodaju ili posude igrače koje više ne smatraju potrebnima.

  • +16
Manchester United - Liverpool, engleska liga, 1.9.2024. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Unitedov veznjak Casemiro također se povezuje s odlaskom u Tursku, a Galatasaray, veliki rival Fenerbahcea, navodno ga želi dovesti. Casemiro se mučio u nedavnom porazu od Liverpoola (0-3), a izvješća tvrde da bi mogao biti prodan u narednim danima, jer United želi skinuti njegovu plaću od 300.000 funti tjedno s budžeta.

Antony se borio za minute ove sezone, a menadžer Erik ten Hag priznao je još u srpnju da Brazilac nije zadovoljio očekivanja u sezoni 2023/24, ali je branio svoju odluku da ga potpiše.

'Dopustite da objasnim'

'Neću ulaziti u analizu svakog igrača pojedinačno, ali dopustite mi da objasnim', rekao je Ten Hag.

'U prvom prijelaznom roku, činilo se da je Mason Greenwood najbolja opcija za poziciju desnog krila. Osim toga, jedva smo imali nekoga za tu poziciju. Jadon Sancho može igrati na desnoj strani, ali njegova prirodna pozicija je na lijevom krilu.

'Kad je došlo do problema s Greenwoodom, morali smo nešto poduzeti. Antony je bio broj jedan na skauting listi kluba. Dva i dva su četiri, zar ne? Radio sam s njim dvije godine i bio je ključan igrač u Ajaxovim utakmicama Lige prvaka. Tada to nije bio lud izbor.'