psk_2

ISPRED ALBANACA I SRBA

Uopće nije za pohvalu; Hrvatska vodeća na listi 'negativaca' ovog Eura

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 03.07.2024 07:24
  • Objavljeno 03.07.2024 u 07:24
Bionic
Reading

Europsko nogometno prvenstvo ulazi u završnu fazu, a to znači da je navijača u Njemačkoj sve manje. No, UEFA se nema što žaliti, jer osim što im je prodala skupe ulaznice, navijači su joj 'pomogli' i dodatno napuniti blagajnu

Britanski The Athletic napravio je zanimljivo istraživanje u kojem je došao do točnih podataka o kaznama koje je UEFA izrekla nacionalnim savezima zbog navijača na Euru.

Očekivano, na vrhu ove neslavne liste drže reprezentacije iz regije, čiji su navijači najčešće bili problematični na Euru koji još uvijek traje.

Najveću ukupnu kaznu platit će Hrvatski nogometni savez (HNS), kojem su navijači 'iz džepa izbili' čak 220.875 eura, dok će pedesetak tisuća manje platiti Albanci (171.375 eura).

Na trećem mjestu je Nogometni savez Srbije, koji će zbog incidenata koje su pravili navijači platiti čak 166.625 eura.

Slijede Turska (95.125 eura), Švicarska (91.750 eura) i Rumunjska (84.250 eura), a zanimljivo je da na tom popisu postoje čak tri reprezentacije koje barem do prve runde u nukaut-fazi nisu napravile ni jedan incident te su zasad ostali bez kazne. A to su savezi Francuske, Slovačke i Španjolske.

No, za očekivati je da će kaznu dobiti i Slovaci, jer su na tribinama protiv Engleske objesili zastavu Kosova u bojama Srbije uz poruku 'Kosovo je Srbija'. također, Slovenci su palili baklje na utakmici protiv Portugala, baš kao i Rumunji na utakmici protiv Nizozemaca, pa se očekuje dodatni udar i na njihovu blagajnu.

Zasad je Uefa poslala račune u iznosu od 1.293.645 eura.

S te strane kada gledano, u HNS-u možda mogu i odahnuti što Vatreni nisu prošli u osminu finala, jer i protiv Švicarske sigurno bi gorjelo u Berlinu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal