psk_2

PODRŠKA SJAJNOM TRENERU

Matjaž Kek objasnio što je tražio od suca Orsata, a onda citirao Zlatka Dalića

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 02.07.2024 16:30
  • Objavljeno 02.07.2024 u 16:30
Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Portugala plasirala se u četvrtfinale Eura u Njemačkoj nakon što je u utakmici osmine finala u Frankfurtu pobijedila Sloveniju sa 3:0 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što u 120 minuta igre nije bilo golova.

U posljednjoj minuti prvog produžetka Portugalci su dobili najbolju moguću priliku, jedanaesterac. Vanja Drkušić je sapleo Jotu, a talijanski sudac Orsato pokazao na bijelu točku. Pucao je Ronaldo, ali je Oblak fantastično obranio. Bio je to za Oblaka veliki trenutak i velika obrana.

Cijela ta situacija jako je razljutila slovenskog izbornika Matjaža Keka, kojem je Talijan vrlo brzo pokazao izravan crveni karton.

U prvi tren nije se znao razlog jer je Kek zaradio isključenje tijekom pauze između dva dijela produžetka, a potom je u medije stigla priča kako je Kek, kojeg su ponijele emocije, u jednome trenutku, pomoćnika uhvatio za rame i taj kontakt – koji je strogo zabranjen – je glavni razlog zbog kojeg mu je Orsato pokazao crveni karton.

No, od Keka stigla je nešto drugačija verzija.

'Orsato se počeo iživljavati, nisam rekao ništa uvredljivo, već sam samo pitao zašto je dosuđen kazneni udarac. Na tu odluku možete gledati kako hoćete. Onda je započeo dijeliti kartone. Bilo bi nepošteno reći da je on kriv za poraz', rekao je Kek za Val 202 o sucu, a zatim se nakratko osvrnuo na produžetke:

'Neutralizirali smo ih, došli smo do lopte i u izglednu priliku, ali je nismo iskoristili. Ako to ne napraviš, moraš imati malo sreće. Na ovoj utakmici nismo je imali, ali sve će nam se to vratiti. Samo moramo ostati ponizni i puni poštovanja', završio je Kek, uz riječi koje je često izgovarao i Zlatko Dalić.

  • +33
Portugal - Slovenija, Euro (1.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: MIGUEL A. LOPES
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal