psk_2

emocije ga slomile

Evo zašto je Matjaž Kek dobio crveni karton; dobro je znao da je to zabranjeno!

Bionic
Reading

Mnogi su se pitali zašto je slovenski izbornik isključen prije početka drugog produžetka utakmice protiv Portugala

Nakon 120 minuta i ruleta penala slovenska nogometna reprezentacije poražena je u osmine finala Europskog prvenstva od Portugala.

Bili su jako blizu velikog iznenađenja Slovenci, a svakako je za to najzaslužniji njihov izbornik Matjaž Kek čija se taktika još jednom pokazala – odličnom.

U završnici su Slovenci zamalo šokirali Portugal, ali sreća nije pomazila Benjamina Šeška koji se našao sam ispred golmana.

Diogo Costa obranio mu je zicer, a nakon toga u ruletu penala bo je istinski junak jer je skinuo prva tri udarca Slovenaca.

Zanimljivost ove utakmice svakako jest činjenica kako je izbornik Matjaž Kek drugi dio produžetka pratio s tribine.

Naime, zbog stalnog kritiziranja suca i gestikuliranja . pogotovo kod penala za Portugal koji nije iskoristio Ronaldo (Oblak je obario) . glavni sudac utakmice Daniele Orsato pokazao je Keku direktan crveni karton!

U prvi tren nije se znao razlog jer je Kek zaradio isključenje tijekom pauze između dva dijela produžetka.

Kasnije se doznalo kako je Kek, kojeg su ponijele emocije, u jednom je trenutku, pomoćnika uhvatio za rame i taj kontakt – koji je strogo zabranjen – je glavni razlog zbog kojeg mu je Orsato pokazao crveni karton.

'Kada izgubiš nakon izvođenja 11-eraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal. Porazi se ne slave. Bila je ovo prava utakmica s nesretnim završetkom. Ponosan sam što vodim dečke s karakterom. Oko mene je ekipa koja je dobila zadovoljštinu već i time što je nogomet u Sloveniji opet doma', kazao je slovenski izbornik Matjaž Kek nakon utakmioce. O isključenju niti riječi.

  • +33
Portugal - Slovenija, Euro (1.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: MIGUEL A. LOPES
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal