psk_2

konačni rasplet

Danas ćemo saznati posljednje četvrtfinaliste Eura; evo gdje gledati utakmice

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 02.07.2024 10:37
  • Objavljeno 02.07.2024 u 10:39
Bionic
Reading

Na Euru se danas igraju posljednje dvije utakmice osmine finala. Na teren će prvo istrčati Rumunji i Nizozemci (18 sati, HTV2), a potom će snage odmjeriti Austrija i Turska (21 sat, HTV2)

Španjolska, Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska i Švicarska već su osigurali četvrtfinale Europskog prvenstva, a danas će im se pridružiti posljednje dvije reprezentacije nakon posljednjih susreta osmine finala.

Prvi će na teren danas istrčati Rumunji i Nizozemci (18 sati, HTV2). Sudar je to reprezentacije koja je jedno od ugodnih iznenađenja (Rumunjska) i one koja je poprilično razočarala (Nizozemska).

Podsjetimo, Rumunji su iznenađujući pobjednici skupine E u kojoj su sve četiri reprezentacije nakon tri odigrane utakmice imale po četiri osvojena boda. Na kraju su Rumunji bili prvi, Belgija druga, Slovačka treća, a Ukrajina četvrta.

Na otvaranju Eura Rumunjska je 'isprašila' Ukrajinu 3:0 i već je tada bilo jasno da ova reprezentacija ima 'ono nešto'. No, u srazu s Belgijom su doživjeli poraz 2:0 iako su se dobro držali, a potom su sa Slovačkom odigrali 1:1. Baš je ta utakmica izazvala puno pažnje jer se i prije početka susreta znalo da remi obje reprezentacije vodi dalje... Jesu li se dogovorili?

  • +29
Slovačka - Rumunjska, Euro (26.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

A koliko je stvarno dobra ova Rumunjska najbolje će se vidjeti danas protiv Nizozemaca koji na ovom Euru ne igraju dobro. U skupini D su završili na trećem mjestu, iza Austrije i Francuske. U prvom su susretu teškom mukom dobili Poljake 2:1, potom su odigrali 0:0 protiv neuvjerljive Francuske da bi u posljednjem kolu izgubili od sjajnih Austrijanaca 3:2. Bila je to prava poslastica od utakmice u kojoj su Nizozemci pokazali da imaju još puno prostora za napredak, ali isto tako i puno problema...

Bez obzira na sve, Nizozemci su dana ipak veliki favoriti protiv Rumunja, prije svega zbog individualne kvalitete svojih reprezentativaca.

Susret Rumunjske i Nizozemske igra se na Allianz Areni u Münchenu s početkom u 18 sati (HTV2). Glavni sudac je Felix Zwayer.

  • +32
Nizozemska - Francuska, Euro (21.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA

Prava bi poslastica mogla biti utakmica Austrije i Turske, reprezentacija koje uoči Eura nisu bile u krugu favorita, ali su pokazale da imaju kvalitetu za nešto više.

Posebno to vrijedi za Austrijance koji su pod vodstvom Ralfa Rangnicka pokorili skupinu D te iza sebe ostavili Francuze, Nizozemce i Poljake. Baš nitko to nije očekivao, ali Austrijanci su nakon početnog nesretnog poraza od blijedih Francuza (autogol Wöbera!) dobili Poljake 3:1 te na kraju i Nizozemce 3:2. I s pravom se nadaju novim čudima jer igraju dobar nogomet.

  • +27
Poljska - Austrija, Euro (21.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Hannibal Hanschke

Slično bi se moglo reći i za Tursku koja je u skupini F završila iza Portugalaca. Krenuli su Turci pobjedom 3:1 protiv Gruzije, pa su potom doživjeli potop 3:0 od Portugalaca da bi na kraju dobili Čehe 2:1 golom Tosuna u 94. minuti utakmice.

Činjenica je da Turska ima nadarenu reprezentaciju s nekoliko sjajnih mladih igrača koji su željni dokazivanja na velikim natjecanjima. Veliki problem će im biti neigranje najboljeg igrača i najveće zvijezde, kreatora Hakana Calhanoglua koji odrađuje žute kartone.

Austrija i Turska igraju od 21 sat (HTV2) na Red Bull Areni u Leipzigu. Glavni sudac je Portugalac Artur Soares Dias.

  • +19
Češka - Turska, Euro (26.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH
Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal