ovo je došlo niotkuda

Usred svih pravnih problema 'Građani' odvajaju 100 milijuna eura za njemačkog zlatnog dečka

16.09.2024 u 16:43

Bionic
Reading

Dominacija Manchester Cityja u engleskom nogometu ne pokazuje 'tragove kočenja', a prvaci Premier lige navodno ciljaju na jednog od najperspektivnijih talenata u Europi.

'Građani' su trenutno na vrhu Premier lige, nakon što su pobijedili u sve četiri utakmice u sezoni 2024./25., a momčad Pepa Guardiole glavni je favorit za osvajanje rekordnog petog uzastopnog naslova prvaka.

Pravni problemi

Međutim, uspjeh Cityja nije prošao bez kontroverzi. Saslušanje za 115 optužbi protiv kluba u Premier ligi napokon je počelo u ponedjeljak, nakon dugotrajne istrage. Optužbe se odnose na navodna kršenja pravila Premier lige, uglavnom između 2009. i 2018. godine. Klub sa stadiona Etihad poriče bilo kakve nepravilnosti i tvrdi da ima 'neoborive dokaze' koji podupiru njihovu obranu.

Saslušanje bi trebalo trajati oko dva mjeseca, a vodi ga neovisna komisija. Ipak, konačan ishod, uključujući moguće žalbe, ne očekuje se prije sljedećeg ljeta.

Poteškoće oko postizanja dogovora za produženje ugovora je otvorilo vrata 'Građanima'

Unatoč ovoj neizvjesnosti, City nastavlja s planovima za budućnost, a čelnici kluba odlučni su zadržati svoju dominaciju u Premier ligi. Dio tih planova uključuje potencijalno dovođenje zvijezde Bayern Münchena, Jamala Musiale, sljedećeg ljeta.

Prema njemačkom izvoru T-online, City 'stvarno želi' potpisati Musialu, nakon što nije uspio u svojim pokušajima ovog ljeta. To dolazi nakon što je sportski direktor Bayerna, Max Eberl, priznao da su pregovori o ugovoru s Musialom 'teški', što bi moglo otvoriti vrata njegovom odlasku s Allianz Arene.

21-godišnji bivši igrač Chelseajeve akademije ima ugovor s Bayernom do 2026. godine. To znači da bi sljedeće ljeto moglo biti posljednja prilika za Bayern da ostvari značajnu naknadu ako Musiala odluči otići.

  • +4
Manchester City : Brentford, 14.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Mark Cosgrove/News Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Uz to, Bayern navodno razmišlja o dovođenju Florian Wirtza iz Bayer Leverkusena, a pretpostavlja se da bi taj transfer mogao koštati oko 100 milijuna eura. Ako se taj transfer realizira, Bayern bi mogao biti voljan prodati Musialu za sličan iznos.