IMA I TOGA

Usred utakmice srpski izbornik za dres vukao norvešku igračicu

06.12.2012 u 11:25

Bionic
Reading

Nesvakidašnju scenu mogli su vidjeti gledatelji na europskom prvenstvu rukometašica u Beogradu između Srbije i Norveške. Naime, izbornik srpske reprezentacija vukao je za dres norvešku igračicu

Norveške rukometašice, vladarice posljednjih godina na svim razinama u ovom sportu, pobjedom su otvorile aktualno Europsko prvenstvo kojem je domaćin Srbija.

U prvom ogledu skupine A, prepunom kontroverzi, Norveška je pobijedila domaćina natjecanja Srbiju sa 28:26, no nakon te utakmice je Norveški rukometni savez najavio tužbu koju će uputiti Europskoj rukometnoj organizaciji (EHF-u).

Razlog je nevjerojatno ponašanje Saše Boškovića, izbornika srpske ekipe, koji je uz liniju parketa u dva navrata, tijekom ogleda, potezao krilnu rukometašicu Norveške Sulland, dok su ove bile u napadu. Jednom je to učinio povlačeći je za dres, a drugi put za ruku.

Kod sudaca su ti trenuci tijekom meča ostali nezabilježeni, no norveške TV-postaje su potencirale tu priču nakon ogleda.

'Nisam imao pojma da se to dogodilo. Jednom možemo prihvatiti da se dogodi slučajno, u žaru utakmice, ali ako se dogodilo dva puta, to je opasno', reagirao je norveški izbornik Thorir Hergeirsson.

Jorum Sulland, koju je Bošković u dva navrata potezao, u prvom je slučaju začuđujuće pogledala srpskog izbornika, dok je u drugom navratu poludjela i tražila od sudaca bilo kakvu reakciju, koja nije uslijedila.