NESLAVAN POČETAK

Varaždinu veliki bod, Goricu od nule više brine ozljeda velikog pojačanja

03.08.2024 u 23:11

Bionic
Reading

Nogometaši Gorice i Varaždina osvojili su po bod na startu nove sezone hrvatskog prvenstva, odigravši 0:0 na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Bila je to sadržajna utakmica, a za bolji dojam na kraju dvoboja nedostajali su golovi.

Uoči početka dvoboja kapetan Gorice Jurica Pršir primio je nagradu koju je klub zaslužio kao najbolji u fair-play poretku u prethodnoj sezoni. Nagradu je Prširu uručio povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

U skladu s tom nagradom, glavni sudac dvoboja Zagrepčanin Ante Čulina nije imao previše težak posao. Pokazao je dva žuta kartona igračima Gorice, Kapulici i Prširu, te Mitrovskom iz Varaždina.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ozljeda Mikanovića

U 10. minuti druge utakmice ozlijedio se igrač Gorice Dino Mikanović. Prošlosezonski igrač Hajduka se iz čista mira primio za bedru desne noge, sjeo pa legao na travnjak. Ipak nakon primljene liječničke pomoći nastavio je igrati. 

Nažalost, nije izdržao dugo. Naime, u 19. minuti ponovno je osjetio bol i sjeo na teren držeći se za bedru. Ovoga puta je odlučeno da ne nastavi igrti. U 21. minuti umjesto njega za Goričane je zaigrao Krešimir Krizmanić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Što se tiče zbivanja na terenu, više je živosti bilo pred vratima domaće momčadi. U prvom poluvremenu je najbolja prilika Varaždina bila u 18. minuti, kad je nakon odlične akcije Michele Šego pucao, ali je njegov šut blokiran.

U 45. minuti su Varaždinci uspjeli postići pogodak, ali je opravdano poništen, jer je strijelac Marko Dabro bio u zaleđu kad mu je lopta upućena.

Dabro je bio u glavnoj ulozi bio u najljepšoj akciji na utakmici, kad je u 65. minuti na volej dočekao Škaričićev ubačaj s desne strane, ali je domaći vratar Božidar Radošević uspio vršcima prstiju odbiti loptu u korner.

Dvije minute poslije svjedočili smo najopasnijoj situaciji pred vratima Varaždina. Odbijala se lopta na sve strane u kzanenom prostoru, da bi na kraju Majstorovićev udarac blokirao Ba.

Na kraju su i jedna i druga mreža ostale netaknute. Iako su Varaždinci imali prevlast u udarcima (17-3), a domaća momčad nijednom nije uspjela natjerati gostujućeg vratara Zeleniku na intervenciju, dojam je da je završnih 0:0 najrealniji ishod.

U nedjelju će biti odigrana preostala tri dvoboja prvog kola. Od 18.50 sati Rijeka će ugostiti Lokomotivu, a u 21 sat će započeti dvije utakmice: Hajduk je na Poljudu domaćin Slaven Belupu, a Osijek na Opus Areni dočekuje Šibenik.

  • +26
1. kolo SuperSport HNL-a, Gorica - Varaždin (3.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek
Standings provided by Sofascore