SUPERSPORT HNL - 34. KOLO

Veliki ispiti za Rijeku i Dinamo; evo gdje gledati današnje utakmice

11.05.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su dvije utakmice 34. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Prvi će na teren igrači Varaždina i Rijeke (17 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom će od 19.30 sati (MAXSport 1, MAXtv), u derbiju kola, igrati Dinamo i Osijek

VARAŽDIN - RIJEKA (17 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Varaždin je riješen svih rezultatskih dilema, te može igrati potpuno rasterećen. A kada su igrači bez presinga, onda obično i odigraju puno bolje, nego kada su u grču. Osim toga, Šafarićeva je momčad dobila i dodatnu dozu samopouzdanja pobjedom prošlog vikenda nad Hajdukom na Poljudu.

'Rijeka je protiv Dinama odigrala odličnu utakmicu u kojoj ih rezultat nije popratio, ali to je nogomet. Dinamo je možda svojim iskustvom dobio utakmicu, ali Rijeka može biti ponosna kako je odigrala taj susret. Ako je sam trener Sopić izjavio da su tim porazom vjerojatno izgubili prvenstvo onda je vjerojatno tako, ali matematički je još sve moguće. Njima će najveći problem sada biti psihički aspekt. Fizički i emocionalno su se ispraznili protiv Dinama, jer su bili svjesni koliko je važna ta utakmica i koliko je njen ulog i normalno je da treba malo vremena da se oporaviš od toga. Imaju još dvije važne utakmice u finalu Kupa, koje će im biti prioritet, a u tome vidim našu šansu da pokušavamo ponoviti još jednu odličnu utakmicu, kao što smo odigrali u Splitu i da pokušamo osvojiti bodove protiv Rijeke', rekao je u najavi subotnjeg okršaja trener Varaždina Nikola Šafarić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Za razliku od domaćina, Rijeka itekako ima razloga 'ganjati' pobjedu. Jer matematički, momčad s Rujevice još je u igri za naslov prvaka. I bez obzira na poraz od Dinama prošlog vikenda, Sopić i dalje od igrača ztaži svoj maksimum.

'Očekuje nas dosta zahtjevna utakmica u Varaždinu. Domaćin je nakon ove pobjede protiv Hajduka u jednom dobrom ritmu i u dobroj atmosferi. S druge strane, igramo bez tri igrača pa će priliku dobiti neki drugi. Siguran sam da će pokazati da na njih možemo ozbiljno računati u bliskoj i daljoj budućnosti. Idemo se u Varaždin nametnuti i pokušati pobijediti utakmicu', rekao je Rijekin strateg Željko Sopić, čija je momčad u zadnje dvije utakmice upisala dva poraza. Sad je čeka još pet utakmica do kraja sezone, preostala su tri prvenstvena ispita i finale Kupa.

'Nakon ova dva posljednja rezultata ne možemo biti zadovoljni, ali ne mogu se oteti dojmu da smo mogli i trebali više. U sportu vam uvijek ne znači da ćete pobijediti kada ste dobri, kao što ne znači da ćete izgubiti kada ste loši. Istina je uvijek negdje u sredini. Ostalo nam je pet utakmica, idemo najprije koncentrirati se na onu u Varaždin napraviti sve da osvojimo tri boda, a onda na valu te pozitivne energije dočekati Kup utakmicu protiv Dinama', zaključio je Sopić.

Sažetak utakmice Hajduk - Varaždin 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

DINAMO - OSIJEK (19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Iako je u subotu bilo pokušaja 'sabotaže' prema Dinamu, odnosno unošenja nemira napisima o smjeni trenera Jakirovića, uprava aktualnog hrvatskog prvaka čvrsto je stala iza čovjeka koji mora Modre 'došlepati' do naslova prvaka.

Ne znamo koliko je Jakirovića ta najava uznemirila, ali sigurno je i on svjestan da bi do tog scenarija uistinu i moglo doći ako dinamo ne osvoji naslov prvaka, a potom i trofej pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

'Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv dobrog suparnika. Osijek u zadnje vrijeme igra jako dobro, pogotovo u gostima gdje je povezao četiri pobjede. Poznavajući mog prijatelja Zorana Zekića, trenera Osijeka, siguran sam da nešto sprema. Nakon 24 dana konačno igramo kod kuće, zaželjeli smo se i domaćeg terena i naše publike za koju vjerujem da će doći u velikom broju. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i učiniti sve da osvojimo tri boda', istaknuo je trener Sergej Jakirović.

Naravno, osluškivat će se u Maksimiru i rezultat iz Varaždina, jer ako Rijeka kojim slučajem izgubi, Dinamo već ove subote može osvojiti naslov. Dinamo je do ovoga trenutka u prvenstvenim i kup utakmicama, dakle, povezao deset uzastopnih pobjeda. Niz je krenuo upravo nakon gostovanja u Osijeku gdje su Modri početkom ožujka odigrali 1:1.

'Uvijek je protiv Osijeka zanimljivo i neizvjesno do kraja, pogotovo na njegovu terenu. Naravno da želimo odigrati još bolje nego dosad. Nadam se da ćemo u subotu pred našom publikom u sjajnoj atmosferi ostvariti željeni cilj. Nećemo nikoga odmarati, igrat ćemo u najjačem sastavu, svi koji su na dispoziciji'.

Na Jakirovićevu žalost, za ovu takmicu neće moći računati na Sandra Kulenovića, koji je skupio tri žuta kartona.

Sažetak utakmice Rijeka - Dinamo 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I Osijek ima svojih planova. Naime, Zekićeva momčad lovi mjesto koje vodi u europska natjecanja.

'Mislim da smo u radnom i dobrom raspoloženju, idemo na Maksimir gdje će sigurno biti odlična atmosfera. Oni su nakon određenih uspona i padova pokazali svoju snagu, nemamo pravo biti bahati u svojim najavama, ali vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu. Nadam se da smo u stanju zakomplicirati tu utrku za prvaka', rekao je Osijekov trener Zoran Zekić.

U prethodna tri ovosezonska dvoboja s Modrima Osijek je bez dragocjenih bodova ostajao u zadnjim minutama, odnosno u sudačkoj nadoknadi. Može li se to promijeniti?

'Neke to momčadi imaju već dugo u sebi, taj pobjednički mentalitet i vjeruju do kraja da će doći do pobjede. Tako i mi moramo vjerovati. U Maksimiru smo jesenas odigrali odlično, ovdje smo protiv njih bili još bolji, da ne pričam o onom susretu na Opus Areni kojega je vodio moj prethodnik… Mislim da smo zaslužili više i možda je došao trenutak da se nešto okrene i na našu stranu. No, to moramo zavrijediti na terenu: kvalitetom, pristupom i angažmanom. Dinamo je sada puno rasterećeniji, ne smijemo im dati previše prostora. Važno je biti jak na lopti i trebamo prvenstveno igrati nogomet. To nam je ideja u svakoj utakmici i pokazali smo da to možemo. Nema razloga da se ne postavimo na taj način, uz sav respekt prema suparniku koji ima osam uzastopnih pobjeda', završio je Zekić.

  • +13
Osijek - Lokomotiva, SuperSport HNL (4.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL