SAMO ZA TPORTAL

Ova poruka Matjaža Keka privući će pozornost na Rujevici, ali i u Maksimiru

07.05.2024 u 05:53

Bionic
Reading

Iako je Dinamo u nedjelju pobijedio Rijeku 2:1 te tri kola prije kraja stigao do četiri boda prednosti, bivši strateg Rijeke Matjaž Kek, koji danas radi kao slovenski izbornik, nije posve 'otpisao' momčad s Rujevice

'Lovili' smo Matjaža Keka tijekom ponedjeljka, jer svojim je stavovima i iskrenim razgovorom o nogometu pobrao brojne simpatije među svim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj. I nije čudo da u raznim anketama, kada se biraju treneri, bilo Rijeke, Dinama ili Hajduka visoko kotira. Odužili su mu se sastanci, ali onda je, kao što je i njegova uobičajena navika - uzvratio poziv.

Znamo da prati zbivanja u SuperSport HNL-u, ali nedjeljni derbi ipak nije gledao.

'Nažalost, nisam mogao jer nisam bio u Sloveniji. No, pogledao sam poslije sažetak te vidio ono najzanimljivije. Naravno, i statistiku, koja ponekad ipak nije pokriće za rezultat', srdačan kao i uvijek bio je Kek.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Naravno, kao trenera koji je vodio Rijeku do povijesnog naslova prvaka, ali i pisao druge lijepe stranice ovog kluba, je li vam žao zbog poraza, koji je momčad s Rujevice praktički izbacio iz utrke za naslov?

'Drago, ne drago... Kad si dio kluba, bio kao igrač ili trener, jasno je da gajiš ipak više simpatija prema njemu. No, radeći u Rijeci stekao sam veliki respekt i prema Dinamu, Hajduku, ali i svim ostalim hrvatskim klubovima. I ne mogu bez poštovanja govoriti o njima'.

Nastavio je Kek bez zadrške.

'Govorio sam već prije, teško će biti Rijeci izdržati 36 kola u tako visokom tempu, pod takvim intenzitetom. I eto dogodilo se da je dvije ključne utakmice izgubila. Za razliku od Rijeke, Dinamo je najvažnije utakmice dobivao. Počev od one dvije protiv Hajduka na Poljudu, potom protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, a evo sada i na Rujevici. Ali isto tako, prije koji dan sam rekao da će se puno toga pitati i Osijek. Dinamo ima veliku prednost, ali tek ako pobijedi Zekićevu momčad, moći će računati na naslov. Prema tome, još uvijek, bez obzira na prednost Modrih od četiri boda, ne bih tvrdio da je sve gotovo'.

Hvalio je slovenski izbornik Jakirovićevu momčad.

'Pokazala je gard pobjednika, spašavala se u situacijama kada je trebalo preživjeti'.

Čujemo u Hrvatskoj dosta komentara u kojima se sugerira da je sada Sopićeva momčad demoralizirana. S time da je pred Rijekom još prvenstvena utrka, ali i što je važnije - finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

'Ako nekome treba dodatni motiv na kraju sezone, onda bolje da se ne bavi sportom. Sport nosi razočarenja, poraze, ali i pregršt veselja. Međutim, vidjeli smo da uz ovu momčad Rijeke ima puno pozitive, a nakon ovakve predstave koja je bila dobra u svakom smislu, osim rezultatskom, motiva ne bi smjelo nedostajati. Naravno, isto tako nakon takve predstave u kojoj izgubiš, jasno je da si razočaran, ali tu se pokazuje karakter. Vrlo brzo će nova sezona i borba za Europu, i ovo je situacija u kojoj se može vidjeti na koje se igrače može računati. Ali gledajući Rijeku kroz cijelu sezonu, te mlade igrače, siguran sam da će dati sve od sebe da osvoje trofej pobjednika Kupa. Naravno, baš kao što će sve od sebe dati i Dinamovi igrači'', završio je Matjaž Kek, iskren i pozitivan kao i uvijek. A zbog čega je cijenjen od svih.

  • +38
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 5.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL
Sažetak Rijeka - Dinamo 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport