predsjednik dinama

Velimir Zajec o Dinamu u Ligi prvaka: Napravljen je jedan loš i jedan dobar rezultat

18.10.2024 u 12:40

Bionic
Reading

Ovog listopada obilježava se 100. godišnjica izgradnje nekad popularnog igrališta Građanskog između Kupske i Koturaške ulice. Dinamo tim je povodom otkrio spomen ploču kao podsjetnik na kultno mjesto iz zagrebačke sportske povijesti

Ploča je postavljena na pročelju zgrade HEP-a u Vukovarskoj 37 na prostoru nekadašnjeg igrališta, a otkrili su je predsjednik Dinama Velimir Zajec i predsjednik vijeća gradske četvrti Trnje Goran Đulić.

'Ovog listopada obilježavamo okruglu, 100. godišnjicu izgradnje nekad popularnog igrališta Građanskog koje je zaživjelo upravo na mjestu na kojem se sad nalazimo, na prostoru između Kupske i Koturaške ulice, nadomak današnje Vukovarske, tadašnje Varaždinske ulice. Početkom 1920-ih godina zagrebački Građanski profilirao se u klub visoke europske klase što je u to doba potvrđeno i povijesnom pobjedom protiv Barcelone na znamenitoj turneji po Španjolskoj. Unatoč svemu tome, i dalje je postojao problem igrališta. Klub je vapio za infrastrukturom koja bi bila dostojna velikih sportskih rezultata. Govorimo, dakle, o dvadesetim godinama prošlog stoljeća, a vidimo da je puno sličnosti i s današnjim vremenom. No, klub je tada ipak dobio svoj novi dom i osnovne uvjete za rad. U realizaciji projekta uvelike je pomogao tadašnji gradonačelnik Vjekoslav Heinzel, a svečanosti otvorenja prisustvovao je i vođa hrvatskog naroda, Stjepan Radić, i pritom održao prigodni govor', istaknuo je predsjednik Dinama Velimir Zajec u prigodnom govoru neposredno po otkrivanju spomen ploče te dodao:

Velimir Zajec govor 100. godina igrališta u Koturaškoj 18.10.2025. Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

'To je velika sreća za nas, veliki jubilej. Ja sam izuzetno ponosan da je Dinamo nasljednik Građanskoga. Sto godina slavimo Građanskog i ovo je velika stvar koju su i Grad i svi ljudi oko toga napravili, postavili ovu krasnu ploču da mlade generacije znaju što se tu dešavalo. Ja prvi nisam znao da je bio stadion. Tako da mi je to sve skupa iznenađenje i lijepo mi se čini.'

Osvrnuo se Zajec i na prvu četvrtinu domaćeg prvenstva te nastupe Dinama u Ligi prvaka...

'U sezonu smo krenuli s jednim dobrim ulaskom u Ligu prvaka. Što je za hrvatski nogomet velika stvar. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti prvo mjesto kako bi to potvrdili sljedeće godine. Igramo u 'ligi šampiona' koja je izuzetno jaka. Napravljen je jedan loš i jedan dobar rezultat, koji je mogao biti i bolji da je bilo više sreće. Ali sve u svemu smo zadovoljni s našom ekipom, s našim igračima, s našom publikom koja je nevjerojatno. Dostigli smo i rekordne brojeve po članstvu. Ja sam za sada više nego zadovoljan s ljudima koji rade u klubu, s Izvršnim odborom i sa svima koji su okolo nas', zaključio je Velimir Zajec.