a sada na odmornog kyrgiosa

[VIDEO] Fenomenalnim poenom Novak Đoković natjerao je gledatelje u Wimbledonu da i njemu zaplješću; Srbin u 32. finalu Grand Slam turnira

08.07.2022 u 18:21

Bionic
Reading

Novak Đoković i Cameron Norrie jedini su polufinalni par u muškoj pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju Wimbledona. U drugom su trebali igrati Rafael Nadal i Nick Kyrgios, no Španjolac se zbog ozljede povukao, pa je Australac do finala stigao bez borbe

Naravno, s obzirom na to da je Cameron Norrie Britanac, jasno je da je u okršaju protiv bivšeg svjetskog broja 1., Srbina Novaka Đokovića imao gromoglasnu podršku gledatelja.

I da su svi svim silama željeli poraz Đokovića.

No, srpski tenisač 'razoružao' ih je jednim fenomenalnim poenom u četvrtom gemu prvog seta.

Kako ga je Đoković osvojio, pogledajte OVDJE.

Prvi set dobio je Norrie sa 6:2, ali u sljedeća tri slavio je Đoković (6:3, 6:2, 6:4) te je s ukupnih 3:1 u setovima stigao do svog 32. finala na Grand Slam turnirima.

Đoković je ulaskom u 32. finale Grand Slam turnira postao rekorder po broju nastupa u mečevima za naslov na četiri najznačajnija svjetka turnira.

U nedjelju će Đoković tražiti put prema svom 21. Grand Slam naslovu, sedmom u Wimbledonu, na kojem nije izgubio meč od četvrtfinala 2017. Protiv sebe će imati 27-godišnjeg Australca Nicka Kyrgiosa koji je prvi put u karijeri prošao dalje od četvrtfinala na Grand Slam turnirima i u dosadašnja dva međusobna dvoboja je bio bolji od Đokovića.

Kyrgios je obje pobjede ostvario 2017. na tvrdoj podlozi u Acapulcu i Indian Wellsu, oba puta svladavši Đokovića u dva seta.

WIMBLEDON, tenisači - polufinale

  • Novak Đoković (SRB/1) - Cameron Norrie (VB/9) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4
  • Nick Kyrgios (AUS) - Rafael Nadal (ŠPA/2) predaja bez borbe