derbi 5. kola ht prve lige

[VIDEO/FOTO] Nenad Bjelica staloženo je prokomentirao uspjeh Osijeka u derbiju, a onda poslao jasnu poruku Riječanima

16.08.2021 u 06:44

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u odličnom derbiju 5. kola HT Prve lige svladali su na svom terenu Rijeku 1:0, a jedini pogodak, nakon odličnog ubačaja Karla Bartoleca, postigao je Ramon Mierez. Na utakmici su postignuta još dva gola, ali su oba poništena nakon intervencije iz VAR sobe

U različitim raspoloženjima treneri su pripremali momčadi za derbi. Naravno, puno teže bilo je Nenadu Bjelici, jer Osijek je u četvrtak ispao iz Konferencijske lige, od bugarskog CSKA-a, dok je Rijeka slavila prolazak u play-off istog natjecanja nakon pobjede nad Hibernianom, pa je i Goranu Tomiću, shodno tome, ipak bilo lakše.

No, obje su momčadi, po teškim uvjetima i velikoj vrućini, odigrale dobru utakmicu.

'Mislim da smo zasluženo pobijedili. Možda smo uložili malo više energije nego Rijeka. I jedni i drugi imali smo teške susrete u četvrtak, međutim mi smo iskoristili našu jednu šansu i njih limitirali sa šansama. Držali smo ih pod kontrolom i zasluženo pobijedili. Rijeka je uvijek motivacija, želim im od sveg srca da prođu PAOK. Nije ih bilo lako pobijediti', rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Čestitao bih Osijeku na pobjedi. Znali smo da će biti izuzetno teško, Osijek je na svom terenu izuzetno neugodan. Primili smo gol iz situacije za koju smo se baš spremali i eto na kraju smo tako gol primili. U drugom poluvremenu nismo imali rješenja za njihovu obranu, zakazali smo u fazi napada, a u prvom dijelu nismo iskoristili neke šanse. Pokušali smo sve, i rotacijama i promjenama sustava, no drugo poluvrijeme izuzev udarca Murića nismo uspjeli zaprijetiti. Čestitam im na pobjedi. PAOK? Nisam ih još prostudirao, tome se okrećem ujutro. Oni su izvanredna momčad i trebat ćemo biti na maksimumu', rekao je Goran Tomić.

Završnu riječ dobio je Bjelica, jer njegova je momčad opet prva na tablici.

'Idemo iz utakmice u utakmicu. Danas smo igrali dosta dobro protiv Rijeke, igrali smo i protiv dobrog Hajduka i slavili. Želimo se poboljšati iz kola u kolo'.

  • +11
Osijek - Rijeka (5. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport