GENIJALNI BRAZILAC

Vinícius Jr. favorit je za osvajanje Zlatne lopte. Evo zašto je to opravdano

23.07.2024 u 17:19

Bionic
Reading

Igrač Real Madrida trenutno je u prednosti ispred suigrača Judea Bellinghama i najboljeg igrača nedavno završenog Eura, Rodrija

Vinícius Junior trenutno je prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte. Brazilski reprezentativac odigrao je sjajnu sezonu u klupskom, ne toliko u nacionalnom dresu.

Ponajbolji igrač Real Madrida

S Real Madridom osvojio je dvostruku krunu; La Ligu i Ligu prvaka, a tijekom sezone je, uz Judea Bellinghama i Tonija Kroosa, bio ponajbolji igrač madridske momčadi.

Najveći konkurenti su mu upravo već spomenuti suigrač Bellingham i veznjak Manchester Cityja, Rodri, koji je osvojio Premier ligu i Euro sa Španjolskom kao MVP turnira.

Rastura u Ligi prvaka

Vini nije uspio osvojiti Copa Americu s Brazilom, ali je zato briljirao u Ligi prvaka; zabio je u finali Borussiji Dortmund i došao do nevjerojatne brojke od 23 gola/asistencije u nokaut fazi elitnog UEFA-inog klupskog natjecanja.

Time je izjednačio rekord Lea Messija po najvećem broju sudjelovanja u pogocima u nokaut fazi LP prije 24. godine. Karim Benzema nedavno je rekao da bi upravo Vini trebao osvojiti Ballon d'Or, a upravo ovaj podatak govori njemu u korist.

Zabio 24 gola i podijelio 11 asistencija prošle sezone

Drugim riječima, Vini je zabio ili asistirao 23 puta u 23 utakmica nokaut faze u Ligi prvaka. Što se tiče prošle sezone, u 39 utakmica za Madrid u svim natjecanjima zabio je 24 gola i podijelio 11 asistencija. Dakle, 35 golova/asistencija u 39 nastupa.

Postoje argumenti u korist Rodrija, Bellinghama, čak i Danija Carvajala, za osvajanje Ballon d'Ora, ali jedno je sigurno: Vini bi bio zasluženi pobjednik nakon takve sezone.