PREMIERSHIP

West Ham u četiri minute deklasirao Chlesea

01.12.2012 u 16:06

Bionic
Reading

Hrabrom i pametnom igrom nogometaši West Hama slavili su u sklopu 15. kola engleske Premierlige s 3:1 protiv Chelseaja i to po prvi put nakon 2003. godine

Ni nakon treće utakmice na klupi Chelseaja 'neželjeni' španjolski trener Rafael Benitez nema pobjedu, ali je barem ovoga puta njegova momčad uspjela postići pogodak. Nakon dva remija 0:0, Chelsea je s Benitezom upisao 3:1 poraz na ispunjenom Upton Parku i to nakon što je prvi stigao do ranog vodstva i imao nekoliko sjajnih prilika za povećanje istog.

Fernando Torres sjurio se prema gol-aut liniji West Hama po desnoj strani, poslao je povratnu loptu na koju je natrčao Juan Mata i zabio u suprotni kut za vodstvo 'bluza'. Asistencijom je Fernando Torres prekinuo post od 11 sati i dvije minute bez gola ili asistencije u Premierligi!

Pet minuta prije kraja poluvremena Mata je imao dvije prilike povećati vodstvo Chelseaja na 2-0, ali je njegov prvi udarac sjajno obranio finski vratar West Hama Jussi Jääskeläinen, dok mu je drugi blokirala obrana. S minimalnih 1:0 otišlo se na predah.

U nastavku su 'čekičari' preuzeli inicijativu od početka, te su polako prijetili vratima Petra Čecha. Pogodak za izjednačenje postigao je Carlton Cole u 63. minuti, ali iz dosta sumnjive situacije. Naime, ubačaj s lijeve strane West Hamova napada dirao je Garyja Cahilla i lopta je takozvanom svijećom padala na peterac Chelseaja. Cole je nadskočio Branislava Ivanovića, ali je pritom koristio ruke, što je u svim prethodnim duelima sudac svirao u korist braniča.

Nisu prošle ni tri minute, a već je Chelsea imao priliku za novo vodstvo, ali je Jääskeläinen obranio udarac Torresa, a potom mu je u obrani Matinog slobodnog udarca pomogla 'spojnica'.

Kazna za propuštene prilike snašla je londonske plave u 86. minuti kada je povratnu loptu Colea "džoker" s klupe Mohamed Diame opalio prizemno, kroz noge Ivanovića, i pored Čecha.

Nakon što se Chelsea u potpunosti otvorio uslijedila je točka na 'i' u 90. minuti od strane Modiba Maige, koji je samo tri minute ranije zamijenio strijelca i asistenta Colea.

Chelsea je ovim porazom na nizu od sedam utakmica bez pobjede u Premierligi što im je najduži niž još od veljače 1995. godine.

'Čekičari' su pobjedom skočili, barem privremeno, na sedmo mjesto prvenstvene ljestvice s 22 boda na svom kontu, dok je Chelsea ostao treći, te mu prijeti pad na četvrto, možda i peto mjesto.

Engleska 1. liga, 15. kolo
West Ham 3 1 Chelsea
Strijelci
0:1 J. Mata (13') 1:1 C. Cole (63')
2:1 M. Diame (86') 3:1 M. Maiga (90')
Sastavi
J. Jaaskelainen
W. Reid
J. Collins
G. Demel
J. O'Brien
M. Noble
J. Tomkins (45' M. Diame)
M. Jarvis
G. O'Neil (45' M. Diame)
C. Cole (87' M. Maíga)
K. Nolan
P. Cech
G. Cahill
B. Ivanovic
A. Cole
C. Azpilicueta
J. Mikel Obi
Ramires
E. Hazard (73' Oscar)
V. Moses (79' M. Marin)
F. Torres
J. Mata
Žuti kartoni
M. Noble 65'
P. Cech 44'
J. Mikel Obi 64'