LIGA NACIJA

Za Hrvatsku protiv Portugala zaigrao debitant; evo tko je on

05.09.2024 u 22:18

Bionic
Reading

Priliku u posljednjih pola sata na utakmici Portugala i Hrvatske (2:1) dobio je Igor Matanović i tako upisao debi u hrvatskoj reprezentaciji.

Matanović je dobio prednost ispred Brune Petkovića te je hrvatski izbornik Zlatko Dalić odlučio s Matanovićem i Andrejem Kramarićem pokušati uloviti gol zaostatka u završnici utakmice.

Matanović je 21-godišnji napadač Eintrachta iz Frankfurta. Kao omladinac je prvo igrao za mlađe hrvatske kategorije, a onda je počeo nastupati za Njemačku. Igor Bišćan ga je 2022. godine pozvao u mladu hrvatsku reprezentaciju za koju je zabio dva gola.

'Njemačkoj mogu zahvaliti na puno toga. Ovdje sam rođen, odrastao i školovao se. Moji roditelji ovdje su primljeni kao izbjeglice, Njemačka je puno učinila za nas, ali na kraju je to bila odluka iz srca. Kad se igralo Europsko ili Svjetsko prvenstvo, uvijek sam navijao za Hrvatsku', rekao je Matanović kada je 2022. godine odabrao Hrvatsku.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u drugoligašu Karlsruheu za kojeg je zabio 14 golova uz sedam asistencija. Ove sezone je za Eintracht skupio tri nastupa i postigao jedan pogodak.

Prije debija za Hrvatsku otkrio je i da zbog tate navija za Dinamo te da bi volio biti miks igrača između Zlatana Ibrahimovića i Marija Mandžukića.