zanimljiva teorija

Za Nizozemce Perišić je zaslužan za bod PSV-a kod PSG-a iako nije igrao

23.10.2024 u 20:16

Bionic
Reading

Nogometaši PSV-a izborili su u utorak vrijedan remi 1:1 protiv favoriziranog PSG-a u Parizu u sklopu trećeg kola Lige prvaka.

PSG je imao prilike, ali je PSV poveo u 34. minuti nakon pogotka Noe Langa. Francuzi su izjednačili u 55. minuti preko Hakimija.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/YouTube

Posebno se istaknuo strijelac Lang, a nizozemski kolumnist Maarten Wijffels naglašava kako je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, iako nema pravo nastupa za Nizozemce u Ligi prvaka, imao veliki utjecaj na Langa:

'Kada je Lang jednom morao sprintati do svoje obrambene linije i klizećim startom spriječio ubačaj, trener Bosz je stisnuo šaku. Svi znaju koliko su Perišićevi potezi značajni i za Langa i za PSV. On je za ovo zaslužan', zaključuje Wijffels koji smatra kako je Noa Lang gledao Perišićeve poteze te puno naučio od njega, osobito kada je u pitanju obavljanje defanzivnih zadataka.

I trener PSV-a, Peter Bosz, istaknuo je Perišićev doprinos: 'Nedavno sam rekao Noi: Perišić ima 35 godina i imao je vrhunsku karijeru. Odigrao je 138 međunarodnih utakmica. A samo pogledajte kako još sprinta kad mi nemamo loptu', rekao je Bosz.

Standings provided by Sofascore