ŠOK U MADRIDU

Zamalo tragedija, propao lift s Gobcem i čelnicima HRS-a

21.01.2013 u 16:56

Bionic
Reading

Pravu dramu proživjeli su čelni ljudi hrvatskog rukometa nakon utakmice sa Španjolskom. Zamalo je izbjegnuta tragedija

Lift u sportskoj dvorani Caja Magica u Madridu, u kojem su bili predsjednik HRS-a Sandi Šola, dopredsjednik Zoran Gobac, hrvatski veleposlanik u Španjolskoj Neven Pelicarić i još nekoliko osoba u jednom je trenutku zbog puknuća sajle 'propao' dvadesetak metara i za dlaku je izbjegnuta tragedija. Sigurnosni sustav zaustavio je dizalo između drugog i trećeg kata, a hrvatsku delegaciju izvlačili su vatrogasci.

'Doživjeli smo velike strahove. Bila je visina od 20 metara, sve je propalo i otpala su vrata. Sat vremena smo visjeli i onda su nas pomoću protupožarnih ljestvi izbacili van, što je bilo vrlo nezgodno jer ne znaš hoće li te prikliještiti ili će pasti. Katastrofa. Ostali smo visjeti jedno dva i pol metra. Samo je problem što ne možeš od tamo izaći', rekao je Media servisu Gobac i najavio da će hrvatska delegacija zbog pretrpljenog straha tužiti vlasnike objekta.

'Mi smo dali punomoć našem odvjetniku Grahovcu koji se sada bavi s time, pa ćemo vidjeti', poručio je Gobac, koji je najavio i svoja očekivanja od večerašnje utakmice s Bjelorusijom.

'Mi nismo kalkurirali. Nisam nikoga kritizirao, niti 2007. godine niti sada. Naša zajednička odluka bila je da ne biramo protivnika i da igramo pošteno, pa što bude bude. Recite slobodno da oni igrači koji komentiraju vodstvo Saveza da je vodstvo Saveza inzistiralo da se ide na pobjedu', pojasnio je Gobac.

U Madridu se Gobac napokon uspio vidjeti s Ivanom Balićem. Je li napokon riješen slučaj koji je tjednima zaokupio pažnju sportske javnosti?

'Nije tu ni bilo nikakvih problema. S Ivanom nema od prvog dana problema. On je u statusu u kakvom su i Pero Metličić i ostali igrači koji aktivno igraju. Dok aktivno igraju, oni su kandidati za reprezentaciju, a mi ne možemo odlučivati kad će bit pozvani na koju akciju. To je stav izbornika hoće li ih zvati ili neće', zaključio je Gobac.