U JEDNOM SEGMENTU

Zanimljiva statistika; Dinamo najbolja momčad Europske lige!

25.10.2014 u 16:31

Bionic
Reading

Dinamo je razočarao sve svoje navijače i simpatizere porazom protiv Red Bulla, ali nakon pola natjecanja Europske lige, Dinamo je, gledajući prosječno po susretu, momčad s najviše uspješnih driblinga

S ukupnih 49 driblinga u prva tri susreta momčad Dinama u tom je statističkom segmentu najbolja momčad Europske lige, a najbolji pojedinac u redovima modrih je središnji veznjak Marcelo Brozović s dosad 14 uspješnih driblinga u ovom natjecanju. Podaci su to statističke agencije Opta, koji se mogu naći na portalu WhoScored, a osim Brozovića više od dva driblinga po susreta također uspijevaju i Soudani, Antolić, Pinto i Wilson.

Kako je to segment čiste individualne kvalitete vidljivo je kako Dinamo igrači na taj način uspijevaju stvoriti višak, ali dosad to nisu uspjeli pretočiti u bodove. Računajući i Ligu prvaka, samo su Barcelona, Porto i Anderlecht po ovoj statističkoj kategoriji bolji od modrih.


Ono što svakako treba zabrinjavati Zorana Mamića, činjenica je da statistički gledano Dinamo ima najneučinkovitiji par stopera u Europskoj ligi, pogotovo u segmentu zračnih duela. Dinamov stoperski par Šimunić-Sigali prosječno po susretu dobiva samo četiri zračna duela po susreta, što je primjerice značajno manje od riječkog para Lešković-Mitrović, koji po susretu dobiju prosječno čak dvostruko više zračnih duela.