VELIKI POVRATAK?

'Zatvorska presuda neće me spriječiti da vozim F1!'

24.02.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Adrian Sutil uvjeren je da zbog uvjetne zatvorske kazne koju odrađuje neće imati problema ako ga u novoj sezoni Force India zaposli kao vozača.

Njemački 30-godišnji vozač za indijsku je momčad vozio od 2008. do 2011. godine, da bi ga prošle sezone izgurao Nico Hulkenberg. Jedan od razloga zašto je Sutil izgubio mjesto u Formuli 1 svakako je i skandal koji se dogodio u Šangaju, kada se nakon utrke slaveći u noćnom klubu pobjedu Lewisa Hamiltona potukao s biznismenom Ericom Luxom. Zbog ozljeda koje je čovjeku nanio razbijenom čašom od šampanjca dobio je godinu i pol zatvora uvjetno te 200 tisuća eura novčane kazne.

Na početku 2013. godine Force India se ipak ponovo sjetila Adriana i njegovih bogatih sponzora te mu dala priliku testirati novi bolid u Barceloni. S obzirom da je favorit za posljednje slobodno mjesto u F1, odmah su se pojavila nagađanja može li on uopće putovati u sve zemlje u kojima se voze utrke, s obzirom na sudsku presudu. Posebno upitan bio je povratak u Šangaj gdje se sporni incident i dogodio.

'Sve je u redu. Informirao sam se i to definitivno neće biti problem. Sve je sređeno i samo se radi o odluci ekipe,' otklonio je spekulacije Adrian Sutil te dodao:

'Mislim da su mogli vidjeti da još uvijek mogu dobro voziti i nadam se da će konačna odluka biti donešena sljedeći tjedan pa da možemo krenuti dalje.'

Mjesto test vozača uopće ga ne zanima.

'Ja se utrkujem, ne testiram. Ovo mi je jedina prilika, posljednja opcija i borim se za nju. Ako ne upali, potražit ću nešto drugo u nekom drugom natjecanju. Ali biti test vozač, nisam siguran da je to prava stvar za mene,' zaključio je Sutil.